Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK
Recepty na prípravu amerických lievancov
INGREDIENCIE
300 g
hladká múka
500 ml
mlieko
20 g
droždie
2 ks
vajce
1 PL
cukor
tuk na pečenie
soľ
POSTUP
1.
S cukrom rozmiešame droždie a troškou vlažného mlieka. Necháme vykysnúť kvások, potom prilejeme zvyšné mlieko, vajcia a preosiatu múku so štipkou soli, dôkladne premiešame a necháme kysnúť na teplom mieste približne pol hodinu.
2.
Na rozohriatom tuku budeme piecť z cesta lievance, ktoré by mali mať hrúbku približne 1 cm a budeme ich držať v teple. Môžeme servírovať so slivkovým lekvárom, ovocím alebo rôznymi omáčkami.
1 2 3 4 5 ... 27
Vybrali sme pre vás
omelety
Ako sa vyhrať s vajíčkom do polievky
Ako sa vyhrať s vajíčkom do polievky
Vajce jedávame pomerne často. Striedame prepeličie a slepačie. Najčastejšie slepačie z fariem, domáce. V porovnaní...
Sladkokyslé huby
Užívajte si huby celý rok! Viete ako huby upraviť a uskladniť?
Užívajte si huby celý rok! Viete ako huby upraviť a uskladniť?
Hubárska sezóna vrcholí. Hádam väčšina z nás vybehne do prírody si čo to nazbierať. Či si budete huby pripravovať...
Raw sweet potatoes
Sladké zemiaky v piatich skvelých receptoch
Sladké zemiaky v piatich skvelých receptoch
5 jednoduchých a chutných pokrmov zo sladkých zemiakov, ktoré si okamžite zamilujete.