Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK
Recepty na prípravu ananásovej torty
INGREDIENCIE
1 ks
citrón
250 g
polohrubá múka
3 PL
kryštálový cukor
125 g
maslo
1 ks
vajce
1 ks
vaječný žĺtok
2 ks
vajce
1 balíček
vanilkový cukor
75 g
kryštálový cukor
125 g
smotana na šľahanie
1 ks
ananás
4 PL
ríbezľové želé
1 balíček
tortové želé
250 g
jablčný mušt
30 g
mleté mandle
POSTUP
1.
Najprv dôkladne umyjeme citrón, z ktorého nastrúhame 1 ČL kôry. Do misy dáme múku, cukor, štipku soli, citrónovú kôru, maslo, vajce a 3 PL vody. Zmes premiešame.
2.
V robote spracujeme cesto a nakoniec ho pomúčenými rukami ešte niekoľkokrát premiesime. Hotové zabalíme do fólie a necháme 30 minút v chlade odstáť.
3.
Formu s priemerom 26 cm potrieme tukom, cesto rozvaľkáme a vystelieme ním formu. Okraje vytiahneme do výšky 2 cm.
4.
Cesto potrieme žĺtkom. Do misy dáme 45 g cukru, vanilínový cukor, smotanu a všetko premiešame. Zmesou potrieme cesto, ktoré pečieme pri 200 °C asi 25 minút.
5.
Očistenú ananásovú dreň pokrájame na kolieska, z ktorých odstránime tvrdý stred. Povrch upečenej torty vyložíme ananásom a do stredu každého kolieska dáme ríbezľové želé.
6.
Z práškovej želatíny, jablčného muštu a zvyšku cukru si pripravíme číru polevu, ktorou zalejeme povrch torty. Nakoniec tortu ozdobíme nasekanými mandľami.
Vybrali sme pre vás
Hot Chocolate
Doprajte si šálku poctivej horúcej čokolády!
Doprajte si šálku poctivej horúcej čokolády!
Spomaľte, zastavte sa na chvíľu a doprajte si čarovné chvíle pri šálke poriadnej horúcej čokolády.
Pomelo
Video: Ako ošúpať pomelo?
Video: Ako ošúpať pomelo?
Zistite, prečo sa pomelo predáva vo fólii a ako ho efektívne a rýchlo zbaviť hrubej šupky.
Omeleta
Viete ako pripraviť dokonalú omeletu?
Viete ako pripraviť dokonalú omeletu?
Zvládnite prípravu francúzskej omelety a dajte svojím raňajkám nový rozmer.