Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK
Recepty na prípravu anglického pudingu
INGREDIENCIE
32 g
maslo
60 g
hrozienka
1 ks
vajce
40 g
mandle
40 g
sušené ríbezle
16 g
kandizovaná citrónová kôra
16 g
kandizovaná pomarančová kôra
40 g
hladká múka
1/3 KL
jedlá sóda
1 štipka
soľ
15 g
strúhanka
32 g
hnedý cukor
1 štipka
mletý muškátový oriešok
1 štipka
mletá škorica
20 g
pomarančový džem
40 ml
brandy
1/2 balíčkov
vanilínový cukor
50 ml
brandy na flambovanie
trochu
maslo na vymastenie
160 g
pomarančový džem
30 ml
brandy
POSTUP
1.
Maslo dáme do hrnca a na miernom ohni varíme, kým sa vyparí všetka tekutina a ostane čistý tuk. Necháme vychladnúť. Hrozienka pokrájame na drobné kúsky.
2.
V mise vyšľaháme vajcia. Pridáme hrozienka, sušené ríbezle a všetky ostatné suroviny. Dobre vymiešame a vypracujeme cesto, ktoré necháme 2-3 hodiny odpočinúť. Potom ho znovu premiešame.
3.
Formu vymastíme maslom a naplníme cestom až po okraj. Prikryjeme vymasteným viečkom. Formu zabalíme do utierky, okraje pevne zviažeme a varíme vo vodnom kúpeli 6 hodín. Voda musí byť po 1/3 výšku formy. Vyberieme, vyklopíme a necháme vychladnúť.
4.
Vychladnutý puding znovu priklopíme a necháme odpočívať v chlade 1 mesiac. Pred podávaním je potrebné formu znovu ohriať vo vodnom kúpeli. Vyklopíme, ozdobíme omáčkou a flambujeme na brandy.
5.
Do hrnca dáme pomarančový džem, prilejeme brandy a trochu vody. Omáčku varíme, dokým nemá zhustenú štruktúru.
Vybrali sme pre vás
Hot Chocolate
Doprajte si šálku poctivej horúcej čokolády!
Doprajte si šálku poctivej horúcej čokolády!
Spomaľte, zastavte sa na chvíľu a doprajte si čarovné chvíle pri šálke poriadnej horúcej čokolády.
Pomelo
Video: Ako ošúpať pomelo?
Video: Ako ošúpať pomelo?
Zistite, prečo sa pomelo predáva vo fólii a ako ho efektívne a rýchlo zbaviť hrubej šupky.
Omeleta
Viete ako pripraviť dokonalú omeletu?
Viete ako pripraviť dokonalú omeletu?
Zvládnite prípravu francúzskej omelety a dajte svojím raňajkám nový rozmer.