Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK
Recepty na prípravu arabskej placky
Arabská placka, recepty pre každého kuchára. Chutné recepty online. Arabská placka, tipy a triky ako si pochutnať na skvelom jedle.
INGREDIENCIE
200 g
červená paradajka
100 g
žltá paradajka
2 strúčiky
cesnak
2 PL
tabasco
2 PL
kečup
soľ
1 PL
citrónová šťava
250 g
cícer
1 ks
cibuľa
3 PL
strúhanka
1 PL
petržlenová vňať
1 vetvička
koriander
olivový olej
mletá rímska rasca
mleté čierne korenie
mletý koriander
olej na vyprážanie
4 ks
tortilla
listy šalátu
krúžky červenej cibule
1 ks
citrón
POSTUP
1.
Paradajky sparíme vriacou vodou, scedíme, ošúpeme, zbavíme jadierok a nakrájame na kocky. K paradajkám zamiešame roztlačený cesnak, tabasco, kečup, soľ a citrónovú šťavu. Zakryjeme a dáme do chladničky vychladiť. Cícer namočíme do studenej vody a necháme cez noc napučať.
2.
Cibuľu a cesnak ošúpeme, nasekáme, zmiešame so scedeným cícerom a všetko pomelieme na mäsovom mlynčeku. Do zmesi zapracujeme nasekaný koriander, trochu oleja, petržlenovú vňať a strúhanku. Ochutíme rascou, soľou, korením a koriandrom. Zo zmesi formujeme malé guľôčky, ktoré postupne vyprážame v dostatočnom množstve oleja. Vyberieme a zbavíme prebytočného oleja na papierovej utierke. Udržujeme teplé.
3.
Tortilly krátko ohrejeme na suchej panvici. Do nich zabalíme niekoľko šalátových listov, cibuľu a cícerové guľôčky. Podávame ozdobené citrónom a so salsou.
Vybrali sme pre vás
Chladnička
Dajte zbohom chaosu v chladničke!
Dajte zbohom chaosu v chladničke!
Otvoriť, vytiahnuť a zavrieť. Tak by to malo s chladničkami fungovať. Bohužiaľ, realita je trošku iná.
Hot Chocolate
Doprajte si šálku poctivej horúcej čokolády!
Doprajte si šálku poctivej horúcej čokolády!
Spomaľte, zastavte sa na chvíľu a doprajte si čarovné chvíle pri šálke poriadnej horúcej čokolády.
Pomelo
Video: Ako ošúpať pomelo?
Video: Ako ošúpať pomelo?
Zistite, prečo sa pomelo predáva vo fólii a ako ho efektívne a rýchlo zbaviť hrubej šupky.