Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK
Recepty na prípravu artičok
INGREDIENCIE
4 ks
artičoky
2 PL
olivový olej
200 ml
biele víno
maslo na vymastenie
soľ
100 ml
kyslá smotana
100 g
parmezán
350 g
krevety
100 g
strúhanka
2 ks
cibuľa
2 PL
maslo
3 strúčiky
cesnak
mleté zelené korenie
rímska rasca
pažitka
kôpor
POSTUP
1.
Odstránime z artičok stonky, drevenaté konce listov odrežeme a artičoky vložíme do vriacej posolenej vody tak, aby boli ponorené. Budeme ich variť 20 až 30 minút.
2.
Na roztopenom masle speníme pokrájanú cibuľu a cesnak, pridáme krevety, korenie, soľ, strúhanku a opekáme 5 minút. Primiešame smotanu, nakrájané bylinky a postrúhaný parmezán.
3.
Do stredov artičokov rozdelíme plnku, zeleninu dáme do vymastenej misy, pokvapkáme olejom a podlejeme vínom. Dusíme pomaly v predhriatej rúre 20 minút.
Vybrali sme pre vás
Mrkva
V hlavnej úlohe (ne)obyčajná mrkva - od nátierky až po koláč
V hlavnej úlohe (ne)obyčajná mrkva - od nátierky až po koláč
Mrkva je naša! Je lokálna, zdravá, dobre skladovateľná a teda dostupná takmer celoročne.
Kompóty
Kompóty sú v kurze!
Kompóty sú v kurze!
Kúsok leta v treskúcej zime zabezpečia domáce zaváraniny.