Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK
Recepty na prípravu babičkinej kuchyne
INGREDIENCIE
6 ks
vajce
150 g
cukor
300 g
polohrubá múka
1 ks
prášok do pečiva
150 ml
voda
150 ml
olej
1 ks
vanilkový cukor
1 ks
zavárané marhule
1 ks
malý hustý dzem
trochu
olej a múka na vymastenie a vysypanie plechu
POSTUP
1.
Žĺtky vymiešame s cukrom a vanilkovým cukrom, postupne pridávame vodu, olej, múku s kypriacim práškom do pečiva a na záver jemne vmiešame vyšľahaný tuhý sneh z bielkov. Vylejeme na vymastený a hrubou múkou vysypaný plech. Šťavu z kompótového ovocia precedíme. Na vrch koláča postupne ukladáme ovocie a malou lyžičkou robíme kde-tu kôpky džemu. Vložíme do vyhriatej rúry a pečieme pri teplote 170˚C. Hotový koláč posypeme cukrom:-)
2.
Dobrú chuť:-):-):-)
Vybrali sme pre vás
omelety
Ako sa vyhrať s vajíčkom do polievky
Ako sa vyhrať s vajíčkom do polievky
Vajce jedávame pomerne často. Striedame prepeličie a slepačie. Najčastejšie slepačie z fariem, domáce. V porovnaní...
Sladkokyslé huby
Užívajte si huby celý rok! Viete ako huby upraviť a uskladniť?
Užívajte si huby celý rok! Viete ako huby upraviť a uskladniť?
Hubárska sezóna vrcholí. Hádam väčšina z nás vybehne do prírody si čo to nazbierať. Či si budete huby pripravovať...
Raw sweet potatoes
Sladké zemiaky v piatich skvelých receptoch
Sladké zemiaky v piatich skvelých receptoch
5 jednoduchých a chutných pokrmov zo sladkých zemiakov, ktoré si okamžite zamilujete.