Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK
Recepty na prípravu babičkinej kuchyne
INGREDIENCIE
6 ks
vajce
150 g
cukor
300 g
polohrubá múka
1 ks
prášok do pečiva
150 ml
voda
150 ml
olej
1 ks
vanilkový cukor
1 ks
zavárané marhule
1 ks
malý hustý dzem
trochu
olej a múka na vymastenie a vysypanie plechu
POSTUP
1.
Žĺtky vymiešame s cukrom a vanilkovým cukrom, postupne pridávame vodu, olej, múku s kypriacim práškom do pečiva a na záver jemne vmiešame vyšľahaný tuhý sneh z bielkov. Vylejeme na vymastený a hrubou múkou vysypaný plech. Šťavu z kompótového ovocia precedíme. Na vrch koláča postupne ukladáme ovocie a malou lyžičkou robíme kde-tu kôpky džemu. Vložíme do vyhriatej rúry a pečieme pri teplote 170˚C. Hotový koláč posypeme cukrom:-)
2.
Dobrú chuť:-):-):-)
Vybrali sme pre vás
Čerešňový kompót
Ovocie zavárané v medovom roztoku
Ovocie zavárané v medovom roztoku
Leto, to je čas zavárania a konzervovania ovocia rôznymi postupmi. Klasické zaváranie s cukrom pozná každý. Ale...
Uhorkový šalát
Najsviežejšie uhorkové šaláty
Najsviežejšie uhorkové šaláty
5 skvelých šalátov zo šalátoviek, ktoré vás udržia sviežich a hydratovaných počas dlhých letných dní.
Čerešne
Video: Chutný nutričný zázrak – čerešňa
Video: Chutný nutričný zázrak – čerešňa
Vedeli ste, že čerešne majú omladzujúci účinok, prospievajú srdcu a kĺbom alebo to, že znižujú krvný tlak?