Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK
Recepty na prípravu babičkinej kuchyne
INGREDIENCIE
6 ks
vajce
150 g
cukor
300 g
polohrubá múka
1 ks
prášok do pečiva
150 ml
voda
150 ml
olej
1 ks
vanilkový cukor
1 ks
zavárané marhule
1 ks
malý hustý dzem
trochu
olej a múka na vymastenie a vysypanie plechu
POSTUP
1.
Žĺtky vymiešame s cukrom a vanilkovým cukrom, postupne pridávame vodu, olej, múku s kypriacim práškom do pečiva a na záver jemne vmiešame vyšľahaný tuhý sneh z bielkov. Vylejeme na vymastený a hrubou múkou vysypaný plech. Šťavu z kompótového ovocia precedíme. Na vrch koláča postupne ukladáme ovocie a malou lyžičkou robíme kde-tu kôpky džemu. Vložíme do vyhriatej rúry a pečieme pri teplote 170˚C. Hotový koláč posypeme cukrom:-)
2.
Dobrú chuť:-):-):-)
Vybrali sme pre vás
4 spôsoby ako
Video: 4 spôsoby ako nakrájať melón
Video: 4 spôsoby ako nakrájať melón
Krásne hravé spôsoby ako si nakrájať studený osviežujúci melón nájdete v krátkom videu:
Netradičné Mojito
Mojito drink 4x inak
Mojito drink 4x inak
Vyskúšajte variácie najznámejšieho letného alkoholického drinku. Čučoriedky, jahody, pomaranč, či melón dodajú drinku...
Slivkovy lekvar
Výborný slivkový lekvár 5x inak
Výborný slivkový lekvár 5x inak
Päť receptov na tradičnú dobrotu, ktorá stáročia dotvára slovenské dezerty a sladké chody.