Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK
Recepty na prípravu babičkinej kuchyne
INGREDIENCIE
6 ks
vajce
150 g
cukor
300 g
polohrubá múka
1 ks
prášok do pečiva
150 ml
voda
150 ml
olej
1 ks
vanilkový cukor
1 ks
zavárané marhule
1 ks
malý hustý dzem
trochu
olej a múka na vymastenie a vysypanie plechu
POSTUP
1.
Žĺtky vymiešame s cukrom a vanilkovým cukrom, postupne pridávame vodu, olej, múku s kypriacim práškom do pečiva a na záver jemne vmiešame vyšľahaný tuhý sneh z bielkov. Vylejeme na vymastený a hrubou múkou vysypaný plech. Šťavu z kompótového ovocia precedíme. Na vrch koláča postupne ukladáme ovocie a malou lyžičkou robíme kde-tu kôpky džemu. Vložíme do vyhriatej rúry a pečieme pri teplote 170˚C. Hotový koláč posypeme cukrom:-)
2.
Dobrú chuť:-):-):-)
Vybrali sme pre vás
Fotorecept:
Sladké dobroty s minimom kalórií
Sladké dobroty s minimom kalórií
5 vynikajúcich dezertov, ktoré si môžete vychutnávať bez výčitiek.
Nabitá kuchárka
Nabitá kuchárka na každý deň
Nabitá kuchárka na každý deň
Inšpirujte sa 70 zdravými receptami, ktoré pre vás pripravilo viac než 40 najlepších slovenských trénerov a osobností...
magické cupcaky
Lahodné recepty na cupcaky a mafiny
Lahodné recepty na cupcaky a mafiny
Nová knižka Magické cupcaky a mafiny od dvoch skúsených cukrárok Paulíny Frankovej a Barbory Húbekovej je plná sladkých...