Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK
Recepty na prípravu baklavy
INGREDIENCIE
225 g
maslo
400 g
blanšírované pražené mandle
1,5 KL
škorica
1/2 pohárov
trstinový cukor
700 g
štrúdľové plátky
3 poháre
trstinový cukor
1,5 poháre
voda
1 ks
škorica celá
1 PL
med
1 ks
pomaranč
POSTUP
1.
Maslo roztopíme a odložíme ho nabok. Mandle zmiešame so škoricou a cukrom. Maslom vymažeme pekáč o rozmeroch 25x33 cm. Jeden plát závinového cesta položíme na dno pekáča tak, aby na krajoch prečnieval. Potrieme ho roztopeným maslom a položíme naň ešte jeden plát. Tento proces zopakujeme ešte s ôsmimi plátkami.
2.
Zmes mandlí bohato nasypeme na závinový plát. Pokračujeme vrstvením - za tromi vrstvami cesta nech vždy nasledujú mandle dovtedy, kým sa suroviny neminú. Na povrch položíme 8 plátov závinového cesta a dbajte nato, aby bol vrchný plát bohato potretý roztopeným maslom. Po dĺžke narežeme cesto na pásiky. Pri teplote 275°C pečieme 30 minút, potom teplotu znížime na 150°C a pečieme ďalšiu hodinu. Polejeme ho studeným sirupom a nakrájame ho na kosoštvorce.
3.
Sirup: suroviny dáme do hrnca a necháme zovrieť. Oheň stíšime a ďalej varíme sirup ešte ďalších 15 minút. Pred podávaním ho necháme vychladnúť.
Vybrali sme pre vás
Čerešňový kompót
Ovocie zavárané v medovom roztoku
Ovocie zavárané v medovom roztoku
Leto, to je čas zavárania a konzervovania ovocia rôznymi postupmi. Klasické zaváranie s cukrom pozná každý. Ale...
Uhorkový šalát
Najsviežejšie uhorkové šaláty
Najsviežejšie uhorkové šaláty
5 skvelých šalátov zo šalátoviek, ktoré vás udržia sviežich a hydratovaných počas dlhých letných dní.