Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK
Recepty na prípravu banánovej bábovky
INGREDIENCIE
4 ks
vajce
250 g
polohrubá múka
250 g
práškový cukor
250 g
máslo alebo palmarin
250 g
banán
1 balíček
vanilínový cukor
1 balíček
kypriaci prášok do pečiva
1 ks
banán
POSTUP
1.
4 vajcia, 250 g polohrubej múky, 250 g práškového cukru, 250 g masla (Palmarinu, Hery), 250 g banánov, 1 vanilínový cukor, 1 kypriaci prášok, 1 banán ( na ozdobu) Príprava: Maslo s cukrom vymiešame do krémova. Postupne pridáme zĺtky a múku zmiešanú s kypriacim práškom.
2.
Očistené banány rozmixujeme, zapracujeme do cesta,
3.
nakoniec zľahka vmiešame tuhý sneh z bielkov.
4.
Bábovkovú formu dôkladne vymastíme, posypeme jemnou strúhankou alebo múkou a vylejeme do nej cesto.
5.
Dáme piecť do stredne vyhriatej rúry asi na hodinu. Bábovku krájame vychladnutú a porcie ozdobíme kúskami banánov.
6.
A tu je rozkrojená
Vybrali sme pre vás
Čerešňový kompót
Ovocie zavárané v medovom roztoku
Ovocie zavárané v medovom roztoku
Leto, to je čas zavárania a konzervovania ovocia rôznymi postupmi. Klasické zaváranie s cukrom pozná každý. Ale...
Uhorkový šalát
Najsviežejšie uhorkové šaláty
Najsviežejšie uhorkové šaláty
5 skvelých šalátov zo šalátoviek, ktoré vás udržia sviežich a hydratovaných počas dlhých letných dní.