Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK
Recepty na prípravu bázovej limonády
INGREDIENCIE
350 g
kryštálový cukor
4 litre
voda
1 ks
citrón
6 zväzkov
čierna báza
POSTUP
1.
Kvety bázy opláchneme, odstránime stonky a dáme do 4 litrového pohára. Pridáme cukor, pokrájaný citrón na kolieska a zalejeme vodou. Dôkladne premiešame a pohár zakryjeme alobalom, ktorý poprepichujeme a postavíme na slnečné miesto.
2.
Limonáda, ktorá kvasí po týždni precedíme, nalejeme do čistých fliaš a uzavrieme zátkou. Limonádu necháme odstáť 3 až 4 dni na chladnom a tmavom mieste. Až potom ju servírujeme. Limonáda je osviežujúca a zdravá. Je potrebné ju skonzumovať do 2 týždňov.
Vybrali sme pre vás
Mrkva
V hlavnej úlohe (ne)obyčajná mrkva - od nátierky až po koláč
V hlavnej úlohe (ne)obyčajná mrkva - od nátierky až po koláč
Mrkva je naša! Je lokálna, zdravá, dobre skladovateľná a teda dostupná takmer celoročne.
Kompóty
Kompóty sú v kurze!
Kompóty sú v kurze!
Kúsok leta v treskúcej zime zabezpečia domáce zaváraniny.