Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK
Recepty na prípravu bazového sirupu
INGREDIENCIE
30 ks
rozvitnuté kvety bazy
60 g
kyselina citrónová
3 kg
kryštálový cukor
3 litre
voda
1 ks
citrón
POSTUP
1.
Dva litre vody a 60 g kyseliny citrónovej zvaríme a necháme vychladnúť. Do vychladnutej vody dáme umyté kvety bazy, zbavenej hrubých stopiek. Pridáme nakrájané kolieska citróna a necháme 24 hodín lúhovať. Občas premiešame.
2.
Po vylúhovaní precedíme cez husté sítko alebo gázu.
3.
Do jedného litra vody nasypeme kryštálový cukor, zvaríme a necháme vychladnúť. Scedenú šťavu dáme do hrnca, pridáme zvarenú vodu s cukrom a necháme zovrieť. Odstavíme a ešte horúcim sirupom naplníme sklené fľaše. Dáme do deky až do vychladnutia. Dobrú chuť.
Vybrali sme pre vás
Hot Chocolate
Doprajte si šálku poctivej horúcej čokolády!
Doprajte si šálku poctivej horúcej čokolády!
Spomaľte, zastavte sa na chvíľu a doprajte si čarovné chvíle pri šálke poriadnej horúcej čokolády.
Pomelo
Video: Ako ošúpať pomelo?
Video: Ako ošúpať pomelo?
Zistite, prečo sa pomelo predáva vo fólii a ako ho efektívne a rýchlo zbaviť hrubej šupky.
Omeleta
Viete ako pripraviť dokonalú omeletu?
Viete ako pripraviť dokonalú omeletu?
Zvládnite prípravu francúzskej omelety a dajte svojím raňajkám nový rozmer.