Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK
Recepty na prípravu bazového sirupu
INGREDIENCIE
30 ks
rozvitnuté kvety bazy
60 g
kyselina citrónová
3 kg
kryštálový cukor
3 litre
voda
1 ks
citrón
POSTUP
1.
Dva litre vody a 60 g kyseliny citrónovej zvaríme a necháme vychladnúť. Do vychladnutej vody dáme umyté kvety bazy, zbavenej hrubých stopiek. Pridáme nakrájané kolieska citróna a necháme 24 hodín lúhovať. Občas premiešame.
2.
Po vylúhovaní precedíme cez husté sítko alebo gázu.
3.
Do jedného litra vody nasypeme kryštálový cukor, zvaríme a necháme vychladnúť. Scedenú šťavu dáme do hrnca, pridáme zvarenú vodu s cukrom a necháme zovrieť. Odstavíme a ešte horúcim sirupom naplníme sklené fľaše. Dáme do deky až do vychladnutia. Dobrú chuť.
Vybrali sme pre vás
Netradičné Mojito
Mojito drink 4x inak
Mojito drink 4x inak
Vyskúšajte variácie najznámejšieho letného alkoholického drinku. Čučoriedky, jahody, pomaranč, či melón dodajú drinku...
Slivkovy lekvar
Výborný slivkový lekvár 5x inak
Výborný slivkový lekvár 5x inak
Päť receptov na tradičnú dobrotu, ktorá stáročia dotvára slovenské dezerty a sladké chody.
Mrkvová polievka
Delikátne polievky z letnej záhradky
Delikátne polievky z letnej záhradky
Päť polievok, ktoré chutne využívajú čerstvé plody leta.