Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK
Recepty na prípravu biftekov
INGREDIENCIE
800 g
hovädzia sviečkovica
štipiek
soľ
štipiek
mleté čierne korenie
80 g
masť
20 g
maslo
trochu
hovädzí vývar
POSTUP
1.
Zo stredu odblanenej sviečkovice nakrájame rezne hrubé asi 4 až 5 cm, ktoré dlaňou ruky zľahka naklepeme, trocha osolíme, okoreníme, sformujeme do úhľadného tvaru a v rozpálenej masti alebo oleji rýchlo opečieme z oboch strán po 4 až 5 minút.
2.
(Bifteky pripravené podľa anglických zvyklostí majú byť vnútri ružové, teda nedopečené, ale krehké.) Opečené bifteky vyberieme, šťavu zjemníme maslom a hovädzím vývarom a trocha povaríme. Podávame hneď po príprave s dusenou zeleninou alebo hranolčekmi.
Vybrali sme pre vás
Mrkva
V hlavnej úlohe (ne)obyčajná mrkva - od nátierky až po koláč
V hlavnej úlohe (ne)obyčajná mrkva - od nátierky až po koláč
Mrkva je naša! Je lokálna, zdravá, dobre skladovateľná a teda dostupná takmer celoročne.
Kompóty
Kompóty sú v kurze!
Kompóty sú v kurze!
Kúsok leta v treskúcej zime zabezpečia domáce zaváraniny.