Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK
Recepty na prípravu biskupského chlebíčka
INGREDIENCIE
300 g
polohrubá múka
250 g
margarín
6 ks
vajce
250 g
práškový cukor
1 balíček
kypriaci prášok
kandizované ovocie
orechy posekane
čokoláda
1 ks
pomarančová kôra
1 ks
citrónová kôra
POSTUP
1.
Oddelíme si žltka od bielkov. polovicu cukru pridáme k žltkom a druhu polovicu pridáme k margarínu Poriadne vymiešame.
2.
Žĺtky tiež vymiešame s cukrom do hladka.
3.
Do múky prisypeme prášok do pečiva. Bielky šľaháme, kým nám nevznikne tuhý sneh.
4.
Do snehu postupne pridáme žĺtkovú zmes, margarínovú zmes, múku s práškom do pečiva, a kandizované ovocie s orechami. Postrúhame kôru z jedného citróna, a z jedného pomaranča.
5.
Všetko spolu dôkladne premiešame.
6.
Cesto vylejeme do vymastenej a múkou vysypanej formy na biskupský chlebíček a pečieme.
7.
Hotový koláč môžeme dozdobiť šľahačkou a ovocím. Alebo urobíme čokoládovú polevu a ked chlebík trocha vychladne polejeme ho. Dobrú chuť!
8.
A takto chutil mamke a jej koleginke.
1 2 3 4 5 ... 6
Vybrali sme pre vás
Omeleta
Viete ako pripraviť dokonalú omeletu?
Viete ako pripraviť dokonalú omeletu?
Zvládnite prípravu francúzskej omelety a dajte svojím raňajkám nový rozmer.
Mrkva
V hlavnej úlohe (ne)obyčajná mrkva - od nátierky až po koláč
V hlavnej úlohe (ne)obyčajná mrkva - od nátierky až po koláč
Mrkva je naša! Je lokálna, zdravá, dobre skladovateľná a teda dostupná takmer celoročne.
Kompóty
Kompóty sú v kurze!
Kompóty sú v kurze!
Kúsok leta v treskúcej zime zabezpečia domáce zaváraniny.