Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK
Recepty na prípravu bolonských špagiet
Bolonské špagety, recepty pre každého kuchára. Chutné recepty online. Bolonské špagety, tipy a triky ako si pochutnať na skvelom jedle.
INGREDIENCIE
100 g
parmezán
400 g
špagety
petržlenová vňať
150 g
mleté hovädzie mäso
3 ks
paradajka
50 g
kuracia pečeň
2 PL
paradajkový pretlak
2 ks
mrkva
100 ml
biele víno
1 ks
stopkový zeler
4 PL
olivový olej
2 ks
cibuľa
4 strúčiky
cesnak
100 g
slanina
mäsový vývar
muškátový kvet
soľ
oregano
mleté čierne korenie
POSTUP
1.
Na kocky pokrájanú slaninu opražíme na oleji, pridáme pokrájanú cibuľu, cesnak a opražíme. Pridáme mleté mäso, pokrájané pečene, postrúhanú mrkvu a pokrájaný zeler aj s vňaťou a podlejeme vínom.
2.
Dochutíme olúpanými a pokrájanými paradajkami, soľou a pretlakom, čiernym korením, muškátovým kvetom, oreganom. Prikryjeme a pomaly dusíme za občasného premiešania a podlievania vývarom približne 30 až 40 minút. Ku koncu dusenia necháme trošku omáčku odpariť, ale musí byť neprikrytá. Takto nám pekne zhustne.
3.
Cestoviny uvaríme al dente, potom ich precedíme, necháme odkvapkať a dáme do predhriatych tanierov. Na vrch nalejeme mäsovú omáčku, posypeme parmezánom a ozdobíme pokrájanou petržlenovou vňaťou.
Vybrali sme pre vás
Omeleta
Viete ako pripraviť dokonalú omeletu?
Viete ako pripraviť dokonalú omeletu?
Zvládnite prípravu francúzskej omelety a dajte svojím raňajkám nový rozmer.
Mrkva
V hlavnej úlohe (ne)obyčajná mrkva - od nátierky až po koláč
V hlavnej úlohe (ne)obyčajná mrkva - od nátierky až po koláč
Mrkva je naša! Je lokálna, zdravá, dobre skladovateľná a teda dostupná takmer celoročne.
Kompóty
Kompóty sú v kurze!
Kompóty sú v kurze!
Kúsok leta v treskúcej zime zabezpečia domáce zaváraniny.