Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK
Recepty na prípravu bratislavských rožkov
Bratislavské rožky, recepty pre každého kuchára. Chutné recepty online. Bratislavské rožky, tipy a triky ako si pochutnať na skvelom jedle.
INGREDIENCIE
2 dl
mlieko
150 g
práškový cukor
60 g
droždie
500 g
polohrubá múka
500 g
hladká múka
3 ks
žĺtok
300 g
maslo
1 KL
soľ
500 ml
voda
500 g
práškový cukor
1 balíček
vajce
1 kg
mletý mak
1 KL
citrónová kôra
300 ml
mlieko
100 g
práškový cukor
1 balíček
vajce
150 g
mleté orechy
150 g
piškóty
2 PL
um
POSTUP
1.
V troche vlažného mlieka rozmiešame cukor a droždie na kvások. Vymiešame spolu oba druhy múky, žĺtky, roztopené maslo alebo masť, práškový cukor, kvások a soľ. Vypracujeme nelepivé cesto, prikryjeme a na teplom mieste necháme kysnúť asi 50 minút.
2.
Maková plnka:Vo vode rozpustíme cukor, vanilkový cukor a pridáme mletý mak. Za stáleho miešania zohrievame, kým sa mak zahustí. Do chladnúcej náplne pridáme strúhanú kôru z citróna. Orechová plnka: Privedieme do varu mlieko, pridáme cukor a vanilkový cukor. Prisypeme orechy za stáleho miešania varíme ešte asi 2 minúty. Odstavíme z platne, pridáme mleté piškóty a um.
3.
Vykysnuté cesto ešte raz premiesime a necháme ešte asi 10 minút podkysnúť. Potom ho rozdelíme na polovice a urobíme z nich dva dlhé valce. Ukrajujeme kúsky, ktoré by mali mať asi 25 – 30g. Z kúskov cesta tvarujeme guľôčky, ktoré rozvaľkáme na malé oválne placky. Do stredu placky vložíme sformované valčeky plnky, vytvarujeme rožky a necháme podkysnúť. Potrieme žĺtkom rozmiešaným s trochou studenej vody. Necháme krátko kysnúť a pečieme v rúre vyhriatej na 200 °C asi 12 minút.
4.
5.
6.
http://tivi.azet.sk/video/1204324/varime-s-tivi-naucte-sa-s-nami-piect-bratislavske-rozky.html
Vybrali sme pre vás
Omeleta
Viete ako pripraviť dokonalú omeletu?
Viete ako pripraviť dokonalú omeletu?
Zvládnite prípravu francúzskej omelety a dajte svojím raňajkám nový rozmer.
Mrkva
V hlavnej úlohe (ne)obyčajná mrkva - od nátierky až po koláč
V hlavnej úlohe (ne)obyčajná mrkva - od nátierky až po koláč
Mrkva je naša! Je lokálna, zdravá, dobre skladovateľná a teda dostupná takmer celoročne.
Kompóty
Kompóty sú v kurze!
Kompóty sú v kurze!
Kúsok leta v treskúcej zime zabezpečia domáce zaváraniny.