Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK
Recepty na prípravu bravčového ražniči
INGREDIENCIE
500 g
bravčové mäso
200 g
klobáska
100 g
slanina údená
2 ks
cibuľa
2 ks
paprika zeleninová
podľa chuti
soľ, korenie čierne mleté, rasca, grilovacie korenie, červená paprika mleté
700 g
zemiaky
podľa chuti
olej rastlinný
POSTUP
1.
Suroviny na jedlo
2.
Všetky suroviny nakrájame na kolieska a kúsky.
3.
Postupujeme ako u klasického ražniči. Napicháme postupne všetky suroviny na špajle. Posypeme grilovacím korením, soľou.
4.
V kastróli na oleji osmahneme z každej strany špízy, spolu. Obraciame z každej strany.
5.
Potom, keď je mäso polomäkké, tak vhodíme do kastróla pokrájané zemiaky, podlejeme trochou vody a prikryté ďalej dusíme. Prisolíme, pridáme červenú mletú papriku,..
6.
a dodusíme do mäkka..
7.
Servírujeme všetko spolu, špíz a zemiaky (sú na spôsob, ako paprikášky). Dobrú chuť.
Vybrali sme pre vás
Mrkva
V hlavnej úlohe (ne)obyčajná mrkva - od nátierky až po koláč
V hlavnej úlohe (ne)obyčajná mrkva - od nátierky až po koláč
Mrkva je naša! Je lokálna, zdravá, dobre skladovateľná a teda dostupná takmer celoročne.
Kompóty
Kompóty sú v kurze!
Kompóty sú v kurze!
Kúsok leta v treskúcej zime zabezpečia domáce zaváraniny.