Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK
Recepty na prípravu bravčového stehna
INGREDIENCIE
600 g
bravčové stehno
štipiek
soľ
trochu
celé čierne korenie
60 g
slanina
1 ks
mrkva
1 ks
cibuľa
1/2 ks
zeler
1 pohár
biele víno
1 KL
plnotučná horčica
200 ml
kyslá smotana
20 g
hladká múka
POSTUP
1.
Mäso naklepeme, prešpikujeme slaninou a mrkvou, osolíme a okoreníme. V kastróle vyškvaríme obrezanú a pokrájanú masť zo stehna a zvyšky slaniny, pridáme pokrájaný zeler spolu s cibuľou a upražíme do svetložlta. Potom pridáme celé čierne korenie a horčicu, zalejeme polievkou alebo vriacou vodou, vložíme mäso a prikryté chvíľu dusíme v rúre.
2.
Neskôr mäso obrátime a neprikryté upečieme do mäkka. Mäkké mäso vyberieme, šťavu zalejeme bielym vínom, zahustíme smotanou rozšľahanou s múkou, povaríme a precedíme na mäso, ktoré ešte 2 minúty v omáčke povaríme. Potom mäso vyberieme, pokrájame na plátky a polejeme omáčkou.
Vybrali sme pre vás
Mrkva
V hlavnej úlohe (ne)obyčajná mrkva - od nátierky až po koláč
V hlavnej úlohe (ne)obyčajná mrkva - od nátierky až po koláč
Mrkva je naša! Je lokálna, zdravá, dobre skladovateľná a teda dostupná takmer celoročne.
Kompóty
Kompóty sú v kurze!
Kompóty sú v kurze!
Kúsok leta v treskúcej zime zabezpečia domáce zaváraniny.