Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK
Recepty na prípravu brokolice
INGREDIENCIE
800 g
brokolica
100 g
tvrdý syr
200 ml
smotana
1 PL
maslo
1 PL
hladká múka
soľ
mleté čierne korenie
POSTUP
1.
V posolenej vode uvaríme brokolicu, zlejeme vývar a dáme nabok. Múku pridáme do rozohriateho masla, dobre premiešame a potom svetlú zápražku za stáleho miešania zalejeme smotanou a troškou brokolicového vývaru, asi 100 ml. Veľmi pomaly varíme omáčku približne štvrť hodinu. Následne do nej vmiešame 2/3 postrúhaného syra a necháme ho pomaly roztopiť.
2.
Jednotlivé porcie brokolice prelejeme omáčkou, posypeme zvyšným postrúhaným syrom a čerstvo zomletým korením. Servírujeme s varenými zemiakmi.
1 2 3 4 5 ... 14
Vybrali sme pre vás
Omeleta
Viete ako pripraviť dokonalú omeletu?
Viete ako pripraviť dokonalú omeletu?
Zvládnite prípravu francúzskej omelety a dajte svojím raňajkám nový rozmer.
Mrkva
V hlavnej úlohe (ne)obyčajná mrkva - od nátierky až po koláč
V hlavnej úlohe (ne)obyčajná mrkva - od nátierky až po koláč
Mrkva je naša! Je lokálna, zdravá, dobre skladovateľná a teda dostupná takmer celoročne.
Kompóty
Kompóty sú v kurze!
Kompóty sú v kurze!
Kúsok leta v treskúcej zime zabezpečia domáce zaváraniny.