Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK
Recepty na prípravu broskyňovej torty
INGREDIENCIE
300 g
polohrubá múka
300 g
kryštálový cukor
6 ks
vajce
3/4 balíčkov
prášok do pečiva
9 PL
vriaca voda
2 tégliky
smotana na šľahanie
2 balíčky
vanilínový cukor
3 PL
kryštálový cukor
3 balíčky
stužovač šľahačky
2 konzervy
broskyňa
POSTUP
1.
Cukor vymiešame so žĺtkami dopenista (asi 5 minút). Po lyžičkách vmiešavame vriacu vodu a pomaly zapracujeme múku zmiešanú s práškom do pečiva. Nakoniec zľahka vmiešame sneh z bielkov. Na spodok tortovej formy vložíme vystrihnutý kruh z papiera na pečenie a boky vymastíme olejom. Cesto vylejeme do formy a pečieme pri teplote 180 °C asi 45 minút. Špajdľou skúsime, či je cesto upečené. Vychladnutý korpus prerežeme na 3 rovnaké diely.
2.
Do šľahačky pridáme 2 balíčky vanilínového cukru, 3 PL kryštálového cukru, 3 stužovadlá a vymiešame tuhú plnku. Do formy uložíme spodný diel korpusu, na ktorý rozložíme nadrobno pokrájané broskyne (alebo zvolíme ovocie podľa vlastného výberu). Na ne navrstvíme 1/3 plnky, priložíme druhý plát, pokvapkáme ho šťavou z ovocia a postup zopakujeme. Posledný plát pokvapkáme šťavou a uložíme ho navrch. Zvyšnou plnkou natrieme vrch a okraje torty a dozdobíme ju podľa vlastnej fantázie a príležitosti.
Vybrali sme pre vás
Pomelo
Video: Ako ošúpať pomelo?
Video: Ako ošúpať pomelo?
Zistite, prečo sa pomelo predáva vo fólii a ako ho efektívne a rýchlo zbaviť hrubej šupky.
Omeleta
Viete ako pripraviť dokonalú omeletu?
Viete ako pripraviť dokonalú omeletu?
Zvládnite prípravu francúzskej omelety a dajte svojím raňajkám nový rozmer.
Mrkva
V hlavnej úlohe (ne)obyčajná mrkva - od nátierky až po koláč
V hlavnej úlohe (ne)obyčajná mrkva - od nátierky až po koláč
Mrkva je naša! Je lokálna, zdravá, dobre skladovateľná a teda dostupná takmer celoročne.