Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK
Recepty na prípravu bryndze
INGREDIENCIE
700 g
zemiaky
500 g
hladká múka
50 g
údená slanina
120 g
bryndza
1 téglik
smotana
trochu
soľ
POSTUP
1.
Zemiaky očistíme, oškrabeme a najemno nastrúhame.
2.
Do zemiakov vmiešame múku.
3.
Cesto ešte osolíme a dobre premiešame.
4.
Cez sitko s väčšími otvormi potom pretláčame cesto do vriacej osolenej vody.
5.
Halušky počas celej doby varenia občasne premiešavame. Necháme ich variť asi 10-15 minút, kým nevyplávajú navrch.
6.
Bryndzu zmiešame so smotanou.
7.
Slaninu nakrájame na drobnejšie rezance, ktoré potom vysmážame.
8.
9.
Ešte horúce halušky zmiešame s bryndzou a posypeme slaninou. Polejeme časťou výpeku.
1 2 3 4 5 ... 15
Vybrali sme pre vás
Omeleta
Viete ako pripraviť dokonalú omeletu?
Viete ako pripraviť dokonalú omeletu?
Zvládnite prípravu francúzskej omelety a dajte svojím raňajkám nový rozmer.
Mrkva
V hlavnej úlohe (ne)obyčajná mrkva - od nátierky až po koláč
V hlavnej úlohe (ne)obyčajná mrkva - od nátierky až po koláč
Mrkva je naša! Je lokálna, zdravá, dobre skladovateľná a teda dostupná takmer celoročne.
Kompóty
Kompóty sú v kurze!
Kompóty sú v kurze!
Kúsok leta v treskúcej zime zabezpečia domáce zaváraniny.