Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK
Recepty na prípravu bryndzových tyčiniek
INGREDIENCIE
140 g
polohrubá múka
250 ml
voda
70 g
maslo
soľ
4 ks
vajce
100 g
maslo
250 g
bryndza
pažitka
kyslá smotana
POSTUP
1.
Suroviny.
2.
Do vody dáme maslo a soľ a do vriacej vody za stáleho miešania pridáme múku. Uvaríme husté cesto, ktoré sa nelepí. Do vychladnutého vmiešame žltky a nakoniec tuhý sneh.
3.
S ozdobovačom striekame tyčinky asi 6 cm dlhé a 1,5 cm široké.
4.
Potrieme ich rozšľahaným vajcom a posypeme soľou a mletou rascou.
5.
Pečieme asi 15 minút pri 200 st. C.
6.
Plnka: Do rozotretého masla pridáme bryndzu a nakrájanú pažítku a podľa potreby kyslú smotanu.
7.
Vychladnuté tyčinky prekrojíme a naplníme bryndzovou plnkou.
Vybrali sme pre vás
Mrkva
V hlavnej úlohe (ne)obyčajná mrkva - od nátierky až po koláč
V hlavnej úlohe (ne)obyčajná mrkva - od nátierky až po koláč
Mrkva je naša! Je lokálna, zdravá, dobre skladovateľná a teda dostupná takmer celoročne.
Kompóty
Kompóty sú v kurze!
Kompóty sú v kurze!
Kúsok leta v treskúcej zime zabezpečia domáce zaváraniny.