Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK
Recepty na prípravu bryndzovníkov
INGREDIENCIE
2 hrnčeky
hladká múka
1 hrnček
bryndza
1 hrnček
tuk na pečenie
2 ks
žĺtok
soľ
1 PL
sóda bikarbóna
1 ks
vaječný bielok
hrubozrnná soľ
rasca
POSTUP
1.
Vo väčšej mise zmiešame múku s bryndzou, tukom, so žĺtkami, soľou a sódou. Vypracujeme hladké cesto, ktoré na doske rozvaľkáme, potrieme bielkom a trikrát preložíme. Dáme na 20 minút do chladu. Vrch cesta potrieme bielkom, posypeme rascou a hrubou soľou. Z cesta vykrajujeme kolieska, ktoré pokladieme na plech vystlaný papierom na pečenie.
2.
Pečieme približne 15 minút v rúre vyhriatej na 180 °C. Po upečení necháme vychladnúť na kuchynskej mriežke.
Vybrali sme pre vás
Mrkva
V hlavnej úlohe (ne)obyčajná mrkva - od nátierky až po koláč
V hlavnej úlohe (ne)obyčajná mrkva - od nátierky až po koláč
Mrkva je naša! Je lokálna, zdravá, dobre skladovateľná a teda dostupná takmer celoročne.
Kompóty
Kompóty sú v kurze!
Kompóty sú v kurze!
Kúsok leta v treskúcej zime zabezpečia domáce zaváraniny.