Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK
Recepty na prípravu bylinkového chleba
INGREDIENCIE
1 kocka
droždie
300 g
hladká múka
300 g
celozrnná múka
50 ml
olej
1 ČL
soľ
4 ČL
bylinky cibuľová vňať, kôpor, bazalka, estragón
POSTUP
1.
Najemno rozdrobené droždie vložíme do vlažnej vody a hmotu necháme kysnúť aspoň 5 minút. Kvások vlejeme do múky s olejom a so soľou. Vypracujeme polotuhé cesto a necháme kysnúť približne hodinu.
2.
Do cesta vmiesime bylinky, cesto rozdelíme na dva diely. Vytvarujeme dva bochníky, položíme ich na vymastený plech a necháme hodinu kysnúť. Bochníky potrieme vodou a vrch mierne nakrojíme.
3.
Chlieb vložíme do rúry a pečieme asi 20 minút pri teplote 220 °C. ďalších 25 minút pri teplote 180 °C. Pri druhom pečení potrieme chlieb vodou. Nakoniec chlieb jemne poprášime múkou.
Vybrali sme pre vás
Hot Chocolate
Doprajte si šálku poctivej horúcej čokolády!
Doprajte si šálku poctivej horúcej čokolády!
Spomaľte, zastavte sa na chvíľu a doprajte si čarovné chvíle pri šálke poriadnej horúcej čokolády.
Pomelo
Video: Ako ošúpať pomelo?
Video: Ako ošúpať pomelo?
Zistite, prečo sa pomelo predáva vo fólii a ako ho efektívne a rýchlo zbaviť hrubej šupky.
Omeleta
Viete ako pripraviť dokonalú omeletu?
Viete ako pripraviť dokonalú omeletu?
Zvládnite prípravu francúzskej omelety a dajte svojím raňajkám nový rozmer.