Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK
Recepty na prípravu čatní
INGREDIENCIE
2 ks
cibuľa
1,2 kg
tekvica
100 g
ďumbier
2 strúčiky
cesnak
200 g
kryštálový cukor
1 KL
chilli vločky
2 PL
olej
500 ml
šťava z pomaranča
80 ml
šťava z citróna
soľ
celé korenie
POSTUP
Cibuľu a tekvicu ošúpeme, z rozštvrtenej tekvice vydlabeme semienka a pokrájame na kocky. Ďumbier a cesnak ošúpeme, nahrubo posekáme a spolu s cukrom a čili vločkami zmixujeme. Cibuľu a tekvicu dusíme v hrnci na oleji. Pridáme ďumbierovú pastu a všetko spolu 3 minúty pomaly varíme, potom vlejeme pomarančovú šťavu. Čatní varíme ďalších 20 minút, ochutíme citrónovou šťavou a ďalej varíme až kýmnezíska konzistenciu marmelády. Čatní osolíme a pridáme doňho šupku z korenia (zrnká vyhodíme). Podávame napríklad k údenému pstruhovi a hlávkovému šalátu.
Vybrali sme pre vás
Chladnička
Dajte zbohom chaosu v chladničke!
Dajte zbohom chaosu v chladničke!
Otvoriť, vytiahnuť a zavrieť. Tak by to malo s chladničkami fungovať. Bohužiaľ, realita je trošku iná.
Hot Chocolate
Doprajte si šálku poctivej horúcej čokolády!
Doprajte si šálku poctivej horúcej čokolády!
Spomaľte, zastavte sa na chvíľu a doprajte si čarovné chvíle pri šálke poriadnej horúcej čokolády.
Pomelo
Video: Ako ošúpať pomelo?
Video: Ako ošúpať pomelo?
Zistite, prečo sa pomelo predáva vo fólii a ako ho efektívne a rýchlo zbaviť hrubej šupky.