Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK
Recepty na prípravu celozrnnej pizze
INGREDIENCIE
400 g
hladká múka
200 g
celozrnná grahamová múka
4 PL
olivový olej
2 KL
soľ
1 kocka
droždie
300 ml
voda
1 KL
cukor
POSTUP
1.
Droždie nadrobíme do vlažnej vody, pridáme cukor a necháme vzísť kvások.
2.
V mise zmiešame obidva druhy múky, soľ, olej a hotový kvások. Dáme na hodinku vykysnúť na teplé miesto.
3.
Z tejto várky cesta vyjde pizza na dva plechy, čiže si cesto rozdelíme na dve časti a rozvaľkáme/ponaťahujeme ho na šírku plechu.
4.
Pizzu potrieme paradajkovým pretlakom, ktorý ochutíme soľou, troškou cukru a oreganom. Poukladáme suroviny podľa chuti.
5.
Ja som na jeden plech dala tuniak, fetu a nastrúhaný syr a druhá pizza bola salámová.
Vybrali sme pre vás
Mrkva
V hlavnej úlohe (ne)obyčajná mrkva - od nátierky až po koláč
V hlavnej úlohe (ne)obyčajná mrkva - od nátierky až po koláč
Mrkva je naša! Je lokálna, zdravá, dobre skladovateľná a teda dostupná takmer celoročne.
Kompóty
Kompóty sú v kurze!
Kompóty sú v kurze!
Kúsok leta v treskúcej zime zabezpečia domáce zaváraniny.