Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK
Recepty na prípravu čerešňového džemu
INGREDIENCIE
1 kg
odkôstkovaných čerešní
220 g
kryštálový cukor
1 ks
z jedného citróna šťava
POSTUP
1.
Čerešne umyjeme, odstopkujeme a odkôstkujeme. Polovicu som rozmixovala ponorným mixérom a druhú polovicu som nechala tak (aby boli v džeme kúsky ovocia)
2.
V hrnci so širším dnom, čerešne povaríme 7 minút a pridáme cukor.
3.
Z citróna vyžmýkame šťavu, vlejeme a povaríme ďalších 20-25 min. Ak chcete aby bol hustejší, tak varte dlhšie. Ja zvyknem vyskúšať na tanieriku hustotu džemu. Na malý schladený tanierik dám lyžičku džemu a ak po ochladení stuhne, je hotový.
4.
Uvarený a ešte horúci džem, nalejeme do čistých umytých pohárov, uzatvorime a otočíme hore dnom a necháme 10minút stáť na viečku.
5.
6.
Vybrali sme pre vás
Omeleta
Viete ako pripraviť dokonalú omeletu?
Viete ako pripraviť dokonalú omeletu?
Zvládnite prípravu francúzskej omelety a dajte svojím raňajkám nový rozmer.
Mrkva
V hlavnej úlohe (ne)obyčajná mrkva - od nátierky až po koláč
V hlavnej úlohe (ne)obyčajná mrkva - od nátierky až po koláč
Mrkva je naša! Je lokálna, zdravá, dobre skladovateľná a teda dostupná takmer celoročne.
Kompóty
Kompóty sú v kurze!
Kompóty sú v kurze!
Kúsok leta v treskúcej zime zabezpečia domáce zaváraniny.