Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK
Recepty na prípravu čerešňového kompótu
INGREDIENCIE
150 g
cukor
2,5 kg
čerešne
soľ
POSTUP
1.
Čerešne dôkladne umyjeme, odstopkujeme a vložíme ich do mierne slanej vody. Asi po hodine ich vyberieme, opláchneme a dáme ich do pohárov.
2.
Cukor nasypeme do 1,5 litra vody. Nálev dobre premiešame a zalejeme ním čerešne. Nebudeme ich zalievať až po samotný okraj, pretože čerešne ešte pustia šťavu. Dôkladne uzavrieme a budeme sterilizovať pol hodinu pri teplote 80°C. Teplé poháre potom otočíme hore dnom a počkáme, kým vychladnú.
Vybrali sme pre vás
Mrkva
V hlavnej úlohe (ne)obyčajná mrkva - od nátierky až po koláč
V hlavnej úlohe (ne)obyčajná mrkva - od nátierky až po koláč
Mrkva je naša! Je lokálna, zdravá, dobre skladovateľná a teda dostupná takmer celoročne.
Kompóty
Kompóty sú v kurze!
Kompóty sú v kurze!
Kúsok leta v treskúcej zime zabezpečia domáce zaváraniny.