Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK
Recepty na prípravu černicového koláču
INGREDIENCIE
130 g
maslo
50 g
práškový cukor
soľ
1 ks
citrón
2 ks
žĺtok
150 g
hladká múka
50 g
strúhaný kokos
4 PL
mlieko
75 g
maizena
5 ks
žĺtok
150 ml
šľahačková smotana
200 g
kryštálový cukor
1 štipka
soľ
150 ml
citrónová šťava
1 ks
citrón
20 g
maslo
400 g
černice
POSTUP
1.
Maslo, cukor, štipku soli a citrónovú kôru spolu vyšľaháme. Postupne zašľaháme žĺtky, múku, kokos a mlieko. Plech veľkosti 29 x 20 cm vyložíme papierom na pečenie a naň natrieme pripravené cesto. V rúre vyhriatej na 170 °C cesto pečieme približne 15 až 20 minút.
2.
Na krém vyšľaháme 250 ml vody so žĺtkami a s maizenou. V hrnci privedieme do varu smotanu, cukor a štipku soli. Žĺtkovú zmes vymiešame s polovicou prevarenej smotany, vlejeme k zvyšnej smotane a pri miernej teplote a za stáleho miešania povaríme 1 minútu.
3.
Do uvareného krému všľaháme citrónovú šťavu, kôru, maslo a zmes necháme mierne vychladnúť. Upečené a vychladnuté cesto opatrne zložíme z plechu, stiahneme papier a na cesto natrieme vlažný krém. Navrch poukladáme očistené černice a jemne ich zatlačíme do krému. Čas prípravy: 40 minút Čas pečenia: 20 minút
Vybrali sme pre vás
Chladnička
Dajte zbohom chaosu v chladničke!
Dajte zbohom chaosu v chladničke!
Otvoriť, vytiahnuť a zavrieť. Tak by to malo s chladničkami fungovať. Bohužiaľ, realita je trošku iná.
Hot Chocolate
Doprajte si šálku poctivej horúcej čokolády!
Doprajte si šálku poctivej horúcej čokolády!
Spomaľte, zastavte sa na chvíľu a doprajte si čarovné chvíle pri šálke poriadnej horúcej čokolády.
Pomelo
Video: Ako ošúpať pomelo?
Video: Ako ošúpať pomelo?
Zistite, prečo sa pomelo predáva vo fólii a ako ho efektívne a rýchlo zbaviť hrubej šupky.