Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK
Recepty na prípravu cestovín s lososom
INGREDIENCIE
losos
smotanová omáčka
200 ml
smotana na šľahanie
100 g
parmezán
mleté čierne korenie
petržlenová vňať
soľ
špenát
cibuľa
cesnak
mleté čierne korenie
soľ
smotana
POSTUP
1.
do hrnca dáme variť vodu, keď zovrie osolíme ju a pridáme široké rezance. Lososa umyjeme, osolíme, pokvapkáme citrónom, vložíme do pariaceho sitka. Sitko dáme na variace sa cestoviny, prikryjeme pokrievkou a varíme asi osem minút...
2.
keď losos trochu vychladne odstránime kožu a kosti a mäso vidličkou potrháme na väčšie kúsky
3.
šľahačku alebo smotanu na varenie necháme zovrieť, pridáme za hrsť parmezánu, keď sa syr rozpustí pridáme korenie, petržlenovú vňať a ak treba soľ
4.
uvarené cestoviny preložíme k syrovej omáčke a dobre zamiešame aby sa cestoviny pekne obalili. Cestoviny v žiadnom prípade neprelievame studenou vodou....
5.
Špenátová omáčka: na troche oleja podusíme cibuľku, pridáme špenát a krátko podusíme. Ponorným mixérom rozmixujeme a ochutíme soľou, mletým čiernym korením a cesnakom. Nakoniec pridáme smotanu na zjemnenie.
6.
na smotanové cestoviny dáme špenátovú omáčku a kôpku lososových kúskov...
7.
alebo všetko spolu zmiešame a ozdobíme malými rajčinkami
Vybrali sme pre vás
Omeleta
Viete ako pripraviť dokonalú omeletu?
Viete ako pripraviť dokonalú omeletu?
Zvládnite prípravu francúzskej omelety a dajte svojím raňajkám nový rozmer.
Mrkva
V hlavnej úlohe (ne)obyčajná mrkva - od nátierky až po koláč
V hlavnej úlohe (ne)obyčajná mrkva - od nátierky až po koláč
Mrkva je naša! Je lokálna, zdravá, dobre skladovateľná a teda dostupná takmer celoročne.
Kompóty
Kompóty sú v kurze!
Kompóty sú v kurze!
Kúsok leta v treskúcej zime zabezpečia domáce zaváraniny.