Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK
Recepty na prípravu cheescaku
INGREDIENCIE
10 ks
celozrnné keksy
30 g
rozpustené maslo
1 balíček
podlhovasté piškóty
4 ks
vajce
75 g
biela čokoláda
90 g
rozpustené maslo
400 g
nízkotučný tvaroh
1 balíček
vanilkový puding v prášku
3 PL
krupica
160 g
kryštálový cukor
1 ks
citrón
50 g
čučoriedka
1 štipka
soľ
5
želatína
450 g
čučoriedka
POSTUP
1.
Rúru predhrejeme na 180 °C. Keksy rozdrvíme valčekom a spolu s rozpusteným maslom vymiešame na cesto. Rovnomerne rozložíme do formy s priemerom 26 cm, vystlanej papierom na pečenie, a dobre popritláčame. Piškóty poukladáme na rozdrvené keksy a dáme na 1 hodinu do chladničky.
2.
Vajcia rozdelíme na bielky a žĺtky. Z bielkov a štipky soli vyšľaháme tuhý sneh. Čokoládu rozpustíme nad vodným kúpeľom, primiešame maslo vyšľahané so žĺtkami. Odstavíme a do zmesi postupne pridáme tvaroh, pudingový prášok, krupicu, cukor, šťavu a kôru citróna.
3.
Do čokoládovej zmesi opatrne vmiešame vyšľahaný sneh a čučoriedky. Rozotrieme na cesto a pečieme v predhriatej rúre asi 60 minút. Po dopečení necháme vychladnúť vo vypnutej rúre.
4.
Plátky želatíny namočíme do vody. Čučoriedky povaríme v hrnci, pridáme želatínu, opatrne premiešame. Necháme vychladnúť na izbovú teplotu a rovnomerne rozotrieme na plnku. Na záver uložíme do chladničky minimálne na 2 hodiny a podávame.
1 2 3 4 5 ... 11
Vybrali sme pre vás
kôpor
Kôpor
Kôpor
Kôpor je jednoročná, aromatická bylina, ktorá sa pestuje v našich záhradách väčšinou samovýsevom. Pôvod má v južnom...
Vyhrajte parnú rúru
Vyhrajte parnú rúru
Vpustite paru aj do kuchyne a staňte sa profesionálom v príprave jedál.
Electrolux
Indukcia môže byť hrou. Bezpečnou.
Indukcia môže byť hrou. Bezpečnou.
Premýšľate nad kúpou indukčného varného panela? Nasledujúcich pár riadkov vám možno pomôže pri rozhodovaní.