Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK
Recepty na prípravu chobotnice
INGREDIENCIE
1 ks
chobotnica
cibuľa
citrón
bobkový list
nové korenie
borievka
celé čierne korenie
cesnak
olivový olej
soľ
7,75 dl
sekt
POSTUP
1.
Celú fľašu sektu nalejeme do hrnca, vložíme doň cibuľu, ktorú sem očistili, koliesko citrónu, strúčik cesnaku, bobkový list a niekoľko guliek nového korenia, čierneho korenia a borievok. Necháme variť, potom pridáme 2 korkové štuple a chobotnicu, ktorú sme pred tým očistili. Niekoľko krát ju ponoríme a vyberieme, až potom ju necháme variť asi 40 minút.
2.
Potom chobotnicu vyberieme a nakrájame ju na kusy a asi na 20 minút ju ponoríme do marinády, ktorú sme pripravili z olivového oleja, citrónovej šťavy, trochu chili a cesnaku. Takto pripravenú chobotnicu / chápadlá ) grilujeme na panvici asi 3 minúty.
Vybrali sme pre vás
Chladnička
Dajte zbohom chaosu v chladničke!
Dajte zbohom chaosu v chladničke!
Otvoriť, vytiahnuť a zavrieť. Tak by to malo s chladničkami fungovať. Bohužiaľ, realita je trošku iná.
Hot Chocolate
Doprajte si šálku poctivej horúcej čokolády!
Doprajte si šálku poctivej horúcej čokolády!
Spomaľte, zastavte sa na chvíľu a doprajte si čarovné chvíle pri šálke poriadnej horúcej čokolády.
Pomelo
Video: Ako ošúpať pomelo?
Video: Ako ošúpať pomelo?
Zistite, prečo sa pomelo predáva vo fólii a ako ho efektívne a rýchlo zbaviť hrubej šupky.