Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK
Recepty na prípravu chrenovej omáčky
INGREDIENCIE
4 ks
králičie stehno
200 ml
smotana
200 ml
biele víno
100 g
slanina
1 PL
maslo
1 PL
horčica
1 PL
chren
2 PL
olej
2 ks
cibuľa
1 ks
citrón
pažitka
mleté čierne korenie
soľ
POSTUP
1.
Králičie stehná odblaníme, posolíme a pokoreníme. Prešpikujem ich plátkami slaniny a na prudko opečieme na rozohriatom oleji zo všetkých strán. Nakrájanú cibuľu speníme na masle a vložíme na ňu opečené porcie. Prilejeme víno aj trošku vody a prikryté vo vyhriatej rúre dusíme pomaly domäkka približne hodinu a pol a ak je to potrebná, tak občas aj podlievame.
2.
Vyberieme hotové mäso, odstránime veľké kosti a udržiavame teplé. Potom pripravíme šťavu. Do výpeku prilejeme smotanu, pridáme nastrúhaný chren, horčicu a citrónovú šťavu. Chvíľku povaríme.
3.
Porcie prelejeme hotovou omáčkou a ozdobíme nakrájanou pažítkou. Ako príloha sa výborne hodia zemiakové krokety.
Vybrali sme pre vás
Chladnička
Dajte zbohom chaosu v chladničke!
Dajte zbohom chaosu v chladničke!
Otvoriť, vytiahnuť a zavrieť. Tak by to malo s chladničkami fungovať. Bohužiaľ, realita je trošku iná.
Hot Chocolate
Doprajte si šálku poctivej horúcej čokolády!
Doprajte si šálku poctivej horúcej čokolády!
Spomaľte, zastavte sa na chvíľu a doprajte si čarovné chvíle pri šálke poriadnej horúcej čokolády.
Pomelo
Video: Ako ošúpať pomelo?
Video: Ako ošúpať pomelo?
Zistite, prečo sa pomelo predáva vo fólii a ako ho efektívne a rýchlo zbaviť hrubej šupky.