Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK
Recepty na prípravu ciabatty
INGREDIENCIE
400 ml
vlažná voda
3 PL
vlažné mlieko
2 KL
soľ
1/4 KL
kryštálový cukor
1 balíček
sušené droždie
150 g
jemná pšeničná krupica
400 g
hladká múka
POSTUP
1.
V mise zmiešame vodu a mlieko. Soľ, cukor, droždie, krupicu a múku premiešame zvlášť a do tejto múčnej zmesi pomaly zapracujeme tekutinu. Cesto by malo byť mäkké. Pomocou stierky zhrnieme cesto do gule, prikryjeme a na teplom mieste necháme kysnúť asi 1 a 1/2 hodiny. Do vykysnutého cesta môžeme pridať aj nadrobno nakrájané olivy alebo sušené paradajky.
2.
Plech vyložíme papierom na pečenie a jemne posypeme múkou. Aj cesto posypeme múkou a pomúčenými rukami ho rozdelíme na dve rovnaké časti. Obe časti preložíme na plech v dostatočnej vzdialenosti (asi 10 cm) od seba a pritom ich natiahneme na dva podlhovasté bochníky.
3.
Pripravené bochníky posypeme múkou, prikryjeme utierkou a necháme ešte 45 minút kysnúť. Potom pečieme v rúre vyhriatej na 220 °C asi 20 minút.
Vybrali sme pre vás
Hot Chocolate
Doprajte si šálku poctivej horúcej čokolády!
Doprajte si šálku poctivej horúcej čokolády!
Spomaľte, zastavte sa na chvíľu a doprajte si čarovné chvíle pri šálke poriadnej horúcej čokolády.
Pomelo
Video: Ako ošúpať pomelo?
Video: Ako ošúpať pomelo?
Zistite, prečo sa pomelo predáva vo fólii a ako ho efektívne a rýchlo zbaviť hrubej šupky.
Omeleta
Viete ako pripraviť dokonalú omeletu?
Viete ako pripraviť dokonalú omeletu?
Zvládnite prípravu francúzskej omelety a dajte svojím raňajkám nový rozmer.