Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK
Recepty na prípravu cigánskej pečienky
INGREDIENCIE
1 kg
bravčová krkovička
1/2 litrov
mlieko
podľa chuti
horčica
podľa chuti
cibuľa
podľa chuti
mleté čierne korenie
podľa chuti
mletá červená paprika
podľa chuti
soľ
podľa chuti
cesnak
POSTUP
1.
Mäso nakrájame na rezne a vyklepeme, pridáme čierne korenie, papriku, soľ, potrieme roztlačeným cesnakom a horčicou. Naskladáme na seba a zalejeme mliekom. Marinujeme najlepšie z večera do rána v chladničke.
2.
Na druhý deň vyberieme a smažíme na oleji ku koncu môžme trošku podliať vodou a podusiť aby sme mali aj výbornú šťavu. V tejto šťave si môžme potom podusiť cibuľu a použiť ako prílohu.
3.
Podávame s chlebom, horčicou, uhorkou, feferónkami, ale to už zvládne určite každý podľa svojej chuti. My najviac ľúbime v žemličke s čerstvou zeleninkou (kapustička, cibuľa, rajčina, uhorka) a môže byť aj tatárka :-) Naozaj, fantázii sa medze nekladú...tak teda dobrú chuť!
Vybrali sme pre vás
Omeleta
Viete ako pripraviť dokonalú omeletu?
Viete ako pripraviť dokonalú omeletu?
Zvládnite prípravu francúzskej omelety a dajte svojím raňajkám nový rozmer.
Mrkva
V hlavnej úlohe (ne)obyčajná mrkva - od nátierky až po koláč
V hlavnej úlohe (ne)obyčajná mrkva - od nátierky až po koláč
Mrkva je naša! Je lokálna, zdravá, dobre skladovateľná a teda dostupná takmer celoročne.
Kompóty
Kompóty sú v kurze!
Kompóty sú v kurze!
Kúsok leta v treskúcej zime zabezpečia domáce zaváraniny.