Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK
Recepty na prípravu cisársky trhanec
INGREDIENCIE
120 g
hladká múka
5 PL
parmezán
podľa chuti
soľ
podľa chuti
mleté čierne korenie
250 ml
plnotučné mlieko
4 ks
vajce
1 ks
mrkva
1 ks
paradajka
1 PL
bazalkové listy
2 PL
píniové oriešky
2 PL
maslo
POSTUP
1.
Múku, syr, soľ a korenie premiešame. Pridáme mlieko a všetko dôkladne vymiešame. Vajcia rozbijeme a žĺtky pridáme do cesta. Paradajku olúpeme, odstránime jadierka a dužinu nasekáme nadrobno. Opatrne zapracujeme najemno nastrúhanú mrkvu, paradajku, bazalku a nasekané píniové oriešky.
2.
Bielky vyšľaháme so štipkou soli na tuhý sneh, ktorý zľahka vmiešame do cesta. Na veľkej panvici roztopíme maslo a na strednej teplote upečieme z cesta palacinku. Po otočení ju natrháme pomocou dvoch vidličiek na menšie kúsky, opekáme ešte 1 až 2 minúty. Preložíme na taniere a podľa chuti posypeme parmezánom. K jedlu sa výborne hodí rukolový šalát.
Vybrali sme pre vás
Omeleta
Viete ako pripraviť dokonalú omeletu?
Viete ako pripraviť dokonalú omeletu?
Zvládnite prípravu francúzskej omelety a dajte svojím raňajkám nový rozmer.
Mrkva
V hlavnej úlohe (ne)obyčajná mrkva - od nátierky až po koláč
V hlavnej úlohe (ne)obyčajná mrkva - od nátierky až po koláč
Mrkva je naša! Je lokálna, zdravá, dobre skladovateľná a teda dostupná takmer celoročne.
Kompóty
Kompóty sú v kurze!
Kompóty sú v kurze!
Kúsok leta v treskúcej zime zabezpečia domáce zaváraniny.