Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK
Recepty na prípravu citrónovej bábovky
INGREDIENCIE
5 ks
vajce
20 dkg
kryštálový cukor
2 ks
citrón
citrónová šťava
citrónová kôra
20 dkg
hladká múka
1 balíček
pudingový prášok
1/2 balíčkov
prášok do pečiva
1/2 pohárov
voda
POSTUP
1.
Najskôr vyšľaháme cukor so žĺtkami, postupne pridávame citrónovú šťavu aj s citrónovou kôrou. Po vyšľahaní pridáme prášok do pečiva, múku, pudingový prášok a vodu.
2.
V čistej mise vymiešame vaječné bielky a potom ich pridáme do cesta, ktoré sme predtým vyrobili. Pečieme pri teplote 170°C. Vrch bábovky môžeme posypať práškovým cukrom.
Vybrali sme pre vás
Omeleta
Viete ako pripraviť dokonalú omeletu?
Viete ako pripraviť dokonalú omeletu?
Zvládnite prípravu francúzskej omelety a dajte svojím raňajkám nový rozmer.
Mrkva
V hlavnej úlohe (ne)obyčajná mrkva - od nátierky až po koláč
V hlavnej úlohe (ne)obyčajná mrkva - od nátierky až po koláč
Mrkva je naša! Je lokálna, zdravá, dobre skladovateľná a teda dostupná takmer celoročne.
Kompóty
Kompóty sú v kurze!
Kompóty sú v kurze!
Kúsok leta v treskúcej zime zabezpečia domáce zaváraniny.