Pridať recept

Súťaž: Zvládnite vianočné prípravy bez stresu a zhonu

Pečenie, varenie,  umývanie riadu a upratovanie. A zase odznova. To je každoročná realita v kuchyni pár dní pred nástupom Vianoc. 

Henkel Pur
fotogaléria
Henkel Pur
Zdroj: Henkel

Kopia sa kulinárske požiadavky od členov rodiny, hromadí  sa riad v dreze. Zrazu sme všetci doma a sme stále hladní. Keď  k tomu ešte prirátame nespočetné nákupy a neprestajné behanie s handrou, je vianočná „idylka“ na svete. Poradíme vám, ako prežiť prípravnú fázu Vianoc bez stresu a efektívne.

Všetko vo veľkom

Väčšina z nás oplýva každý rok sebaklamom, že tentokrát to bude iné. Navrávame si, že nebudeme toľko vyvárať a napečieme maximálne dva druhy koláčov. Veď aj my si chceme oddýchnuť. Realita je ale vždy iná. Chceme, aby sa naši najbližší mali ako v raji. A tak varíme, smažíme, vypekáme koláče od výmyslu sveta. Od medovníkov, cez linecké kolieska a orechové rezy až po super moderné plnené koláče a torty. O to viac potrebujeme nastaviť v kuchyni systém. Ideálnym riešením je zapojiť celú rodinu, nech sa pričinia nielen jedením, ale podajú aj pomocnú ruku.

 

Henkel Somat
fotogaléria
Henkel Somat
Zdroj: Henkel
Šetrite čas, kde sa len dá

Pri zhone, aký vzniká počas Vianoc sa ráta každá minúta nazvyš. Varíme v oveľa väčšom množstve ako inokedy. Práve počas Vianoc je priam nevyhnutné vybrať si správny čistiaci prostriedok. Riad potrebujeme rýchlo opláchnuť a už sa hneď používa na prípravu ďalšieho chodu z nášmu menu. Voľte preto prostriedky, ktoré účinne a rýchlo odstraňujú aj ťažko odstrániteľné zvyšky jedál.

Vyskúšajte napríklad tablety Somat GOLD Micro Active, ktoré sú multifunkčným riešením do vašej umývačky. Obsahujú všetky najmodernejšie funkcie pre účinné umývanie a ochranu riadu i samotnej umývačky ako sú: aktivátor odmáčania, funkcia pre lesk nerezového riadu alebo príboru, funkcia soli a oplachovača, ochrana umývačky pred vodným kameňom a pred trvalým zakalením skla. Pre ručné umývanie riadu je správnou voľnou napríklad Pur GOLD Care s vôňou kokosového mlieka. Predstavuje ideálnu kombináciu v odmasťovaní riadu a starostlivosti o vaše ruky.

Pre naozaj pokojné Vianoce

Pre skutočne pokojné sviatky, presuňte určité domáce práce na muža a deti. Manžela postavte pred kuchynský drez a nechajte ho umývať riad. Nevadí, že sprvu riad neumyje tak dokonale ako vy, naučí sa. Aby mu to šlo ľahko a od ruky, môžete mu popritom pustiť na tablete obľúbený seriál, film alebo športový zápas.

Vystriedať ho môžu deti. Ak sú staršie, zvládnu to bez problémov. Za odmenu im všetkým predsa pripravujete vianočné pečivo. Ak by dobré slovo nepomohlo, skúste to inak. Ak chcú vreckové, koláče, a hlavne pokoj, musia jednoducho pomáhať.

Pokiaľ je vás doma viacero žien, rozdeľte si pečenie. Každá sa na chvíľu stane absolútnou paňou kuchyne a vyberie svoj obľúbený koláč. V kuchyni s atak prestriedate, každá si na chvíľu oddýchne. Medzi prestávkami muži umyjú riad. Ak ste na nejakú ingredienciu zabudli, pošlite ich do obchodu. Keby si v obchode neboli istý, vďaka mobilným telefónom to zvládnu.

SÚŤAŽ

Súťažte spolu s nami a doprajte si pod vianočný stromček darček navyše. Vyhrajte ročnú zásobu Zlatej edície Somat a Pur, s ktorou bude váš riad dokonale čistý a lesklý. Napíšte nám do diskusie pod článkom, aké jedlo alebo koláč nesmie chýbať na vašom sviatočnom stole. Pripravujete dobrotu, ktorá je typická pre vašu rodinu a suseda ani svokra sa ňou pochváliť nemôžu? 11.12.2015 vyžrebujeme až 5 z vás, ktorý získajú celoročnú zásobu Zlatej edície Somat a Pur.

 

Napísané: 01.12.2015
Zdroj text: Henkel

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Anonymný nick
10.12.2015 16:26 | |
+0 -0
U nás na Vianoce varíme zdravo a príde si pritom na svoje každý. Začíname od šošovicovej polievky a lokší s makom, pokračujeme diétnou rybacou kapustnicou a grilovanými podkovičkami z kapra so zemiakmi v šupke a zeleninovým šalátom a končíme orechovo-kokosovými koláčikmi, medovníkovými guličkami, špaldovou vianočkou s mandľami a babičkinými pohánkovými škoricovníkmi. A džbán lahodného ovocného smoothie s avokádom nesmie na stole chýbať. Šťastné a zdravé Vianoce!
BeaM
9.12.2015 14:56 | |
+0 -0
s detmi pečieme kolače, medovniky, linecke, velmi radi valkaju cesto a vykrajuju, urobime si zemiakovy šalat file, manžel zse rad vari kapustnicu , na stole mame tiež oblatky s medom rozkrojene jablčko, ovocie, a chlebik
elenkaw
9.12.2015 12:02 | |
+0 -0
Nesmú chýbať oplatky s medom. Ryba so šalátom a kapustnica z domácej kyslej kapusty a s domácou údenou klobásou.
Podobné články
marhule
Hor sa na marhule!
Majú príjemnú vôňu, sú ich plné stromy a ich farba je veľmi lákavá. Marhuľová sezóna je v plnom prúde,...
Čokoládová torta s domácou šľahačkou a čerstvými jahodami
Bez čokolády to nejde. Mnohí, najmä ženy, o tomto ani neargumentujú. Ak sa k tomu pridá šľahačka a jahody,...
no image dobruchut.sk
Sweetie
Sweetie je druh citrusu, ktorý vyzerá ako grapefruit, ale jeho farba je podobná farbe limetky. Svojou...
Kosik
Víťazné recepty súťaže Vianoce s Penamom
Penam a Dobruchut.sk pre vás pripravili súťaž o 5 košíkov plných dobrôt.  Víťazné recepty sme vyžrebovali...
Vianocne napoje
Voňavé nápoje pre chladné zimné večery
Len málo vecí je takých upokojujúcich ako teplý, korenistý nápoj v sychravý zimný deň. Pri poklese teploty...
jahodové recepty
15 jahodových receptov, ktoré musíte túto sezónu skúsiť!
Jahody, to je sladký začiatok leta :) Jahodová zmrzlina, dreň, koláče, džem, jahody so šľahačkou majú radi...