Pridať recept

Slovak food festival na hrade už od zajtra!

Prvý ročník Slovak food festivalu bude slávnostne otvorený v piatok 21. mája o 12:00 za prítomnosti odbornej verejnosti, hostí kultúrneho a verejného života, médií. Areálom bratislavského hradu sa už od zajtra začnú ťahať všakovaké vône, ktoré vytvoria skúsení odborníci z oblasti gastronómie. Vyberte si z trojdňového programu to najlepšie pre vás: Piatok 21.5. 2010 O 13:00 Zväz mladých kuchárov – prezentácia menu na súťaž Gastro junior 2010/201114:00  Vojto Artz – Ryby a morské plody15:00 Prezentácia multifunkčného robota Cooking chef Kenwood16:00 Práca s čokoládou a výroba praliniek – Anton Baniar17.00 Vojto Artz – Grilovanie & Steaky18:00 Prezentácia someliera a baristu

Sobota 22. 5. 2010

V sobotu hneď na poludnie sa začne prezentáciou šéfkuchára Esterházyho paláca Michala Rabina a výrobou lokší. Kto by nepoznal Husacinu u Gálika? Ak ste jeho lokše ešte neochutnali, budete mať príležitosť práve na Slovak Food Festivale. Program bude pokračovať Jurajom Hruškom a jeho Fusion new wave. Známy šéfkuchár je pripravený publiku dokázať, že protiklady v chuti sa naozaj priťahujú a vytvárajú chuťový celok.

 

Sffestival2
fotogaléria
Sffestival2
Zdroj:

Jedným z najzaujímavejších momentov v sobotnom programe bude súťaž médií vo varení. Na jednom pódiu sa stretnú Iveta Malachovská, Karin Majtánová, Andrea Vadkerti, Roman Bomboš, Karol Farkašovský, Miriam Kalisová, Dominika Lukáčová, Andrej Walner, Marcel Hanáček, Martina Kardošová, či Danica Kleinová. O víťaznom tíme rozhodne odborná porota, v ktorej nebude chýbať Peter Justin Topoľský a Oľga Feldeková. Moderátorkou sobotného programu bude Vera Wisterová.

Po tejto šou vykúzli Sushi a produkty japonskej Kuchyne profesionálny sushi majster Hoang, s dvadsať ročnou praxou. V podvečerných hodinách bude priestor na oddych. Tajvančanka Amilie predstaví tri čaje svojej rodnej krajiny. Tieto tri čaje sú najlepšie Tajvanské čaje. Všetky patria do kategórie „vysokohorských čajov“. Nebude chýbať malé občerstvenie.

 
  • 11:00 Michal Rabina, Esterházyho palác v Rakúsku – nízko tepelné varenie Sous – vide
  • 12:00 Výroba lokší – Milan Gáli
  • 13:00 Juraj Hruška - Fusion new wave
  • 14:00 - 16:00 Súťaž v médií vo varení
  • 17:00 Sushi cooking show - Hoang
  • 18:00 Prezentácia troch najlepších Tajvanských čajov a ich história
  • 19:00 Prezentácia someliera a baristu 
 
 

Sffestival4
fotogaléria
Sffestival4
Zdroj:
Nedeľa 23. 5. 2010

 

Pre tých, ktorí mali ťažký víkend, začne hneď v nedeľu prezentáciou whisky. Na zasýtenie pripraví Jaroslav Ertl Grilovanie & Steaky. K dobrej grilovačke patrí kvalitný gril na ktorom netreba šetriť. Krátky kurz trendového grilovania ponúka majster, ktorý získal druhé miesto na medzinárodnom šampionáte v grilovaní v Bad Hall v roku 2005. Grilovanie je ďalšia možnosť, ako môže kuchár s hosťom priamo kulinársky komunikovať.

 
 

Pre slovenské gazdinky majú pripravené špeciálne menu Jaro Uhlár a Peter Pikovský, ktorí prevedú divákov svetom už netradičných surovín a z nich pripravených jedál. Jednoduché štvorchodové rodinné menu a jeho rýchla príprava. Návštevníci sa môžu tešiť na ochutnávku a rady k vareniu. 

 

Juraj Struhár vo svojom programe  prevedie jednoduchým využitím multifunkčných technológií ako správne využiť  konvektomat. Pripraví jedlo trochu netradičným spôsobom - varením v noci. Ako sa to dá a čo všetko je k tomu potrebné, Juraj prezradí vo svojom živom varení.

 
  • 11:00 Prezentácia whisky
  • 12:00 Jaro Ertl – Grilovanie & Steaky
  • 13:00 Prezentácia troch najlepších Tajvanských čajov a ich história
  • 14:00 Jaro Uhlár a  Peter Pikovský - Jednoduché štvorchodové rodinné menu
  • 15:00 Multifunkčné technológie v našich kuchyniach - Juraj Struhár
  • 16:00 Hudobné vystúpenie
 
 
 
 
 
 

Jedným zo sprievodných podujatí bude Ľadová továreň. „V našej Ľadovej továrni mrzne až praští. Zvuky presýpania malých kociek nápojového ľadu strieda zavíjanie rezačov veľkých ľadových blokov s hukotom drvičov ľadu. Tu zo surových kusov tvrdého ľadu vznikajú unikátne ľadové kreácie, konkrétne i abstraktné sochy“ – priamo na Bratislavskom hrade!

 

Špeciálna pozornosť bude venovaná aj našim najmenším. V sobotu a v nedeľu sa detské ihrisko otvára divadelným predstavením – Divadlo Dúha „O neposlušnej mamine a ocinovi“. Počas dňa budú prebiehať školy varenia a pečenia pre najmenších, taktiež tanečná škola mladých talentov. Tvorivé dielničky budú plné cestovín a strukovín. Čo z nich deti vytvoria je na ich fantázii. Nebude chýbať maľovanie na tvár, zmrzlinka od Algidy, jupíky od Kofoly a lakocinky skvelej tety Sylvinky. No a možno príde aj šašo kúzelník... Detské ihrisko bude až do 18:00 strážené. Rodičia môžu ísť pokojne degustovať, o detičky bude postarané.

Viac rozhovorov so šéfkuchármi a informácií o Food Festivale nájdete v našom Magazíne o varení TU>>

 

Napísané: 20.05.2010
Zdroj text: TS, Lilly

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
marhule
Hor sa na marhule!
Majú príjemnú vôňu, sú ich plné stromy a ich farba je veľmi lákavá. Marhuľová sezóna je v plnom prúde,...
Čokoládová torta s domácou šľahačkou a čerstvými jahodami
Bez čokolády to nejde. Mnohí, najmä ženy, o tomto ani neargumentujú. Ak sa k tomu pridá šľahačka a jahody,...
no image dobruchut.sk
Sweetie
Sweetie je druh citrusu, ktorý vyzerá ako grapefruit, ale jeho farba je podobná farbe limetky. Svojou...
Kosik
Víťazné recepty súťaže Vianoce s Penamom
Penam a Dobruchut.sk pre vás pripravili súťaž o 5 košíkov plných dobrôt.  Víťazné recepty sme vyžrebovali...
Vianocne napoje
Voňavé nápoje pre chladné zimné večery
Len málo vecí je takých upokojujúcich ako teplý, korenistý nápoj v sychravý zimný deň. Pri poklese teploty...
jahodové recepty
15 jahodových receptov, ktoré musíte túto sezónu skúsiť!
Jahody, to je sladký začiatok leta :) Jahodová zmrzlina, dreň, koláče, džem, jahody so šľahačkou majú radi...