Martina Luknárová: Gastronómia je môj život
Kto prišiel s myšlienkou začať festival jedla na Slovensku?
Myšlienka je daná. Vo svete je to populárny projekt, ktorý „fičí“ v Londýne či v Prahe. Túžba zorganizovať niečo podobné zrela u všetkých členov tímu.
Čo je cieľom Slovak Food Festivalu?
Cieľom je vytvoriť priestor pre ľudí, ktorí budú môcť degustovať, okoštovať rôzne jedlá, môžu sa naučiť kombinovať víno s jedlom a môžu stráviť príjemný čas s priateľmi či rodinou v priestore, kde nebudú ničím rušení.
Festival bude prebiehať pod holým nebom tri dni. Čo v prípade zlého počasia?
Zelená časť bude pikniková a popri hradnej stene budú umiestnené jednotlivé reštaurácie. Celá vyhliadková zóna okolo hradu je síce pod holým nebom, ale v prípade dažďa sú stánky zabezpečené strieškami.
Koľko reštaurácii a kuchárov sa bude na SFF prezentovať?
Prihlásené sú reštaurácie od Bratislavy po Košice – je ich okolo tridsať. Tento rok je hosťom Rakúsko. Prezentovať sa na pódiu má každá zaregistrovaná reštaurácia.
Aký máte vy osobne vzťah k vareške?
Milujem varenie. Myslím, že som dosť dobrá kuchárka, veď aj môj manžel je vďaka tomu trochu pri sebe. Gastronómia je môj život.
Viac rozhovorov so šéfkuchármi a informácií o Food Festivale nájdete v našom Magazíne o varení TU>>
Foto: Lilly
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.