Pridať recept

Slovensko privíta hviezdu amerických kuchýň Boba Blumera

Svetoznámy kanadský kuchár, autor kníh o varení a televízna osobnosť Bob Blumer zavíta 2. júna do Bratislavy. Hosťom podujatia predvedie výnimočnú kulinársku šou plnú experimentov, chutí a vôní.

"Predvediem im svoje najznámejšie recepty a ukážem im, že aj z ničoho sa dá vyčariť fantastické jedlo, vďaka ktorému si získajú medzi svojimi priateľmi povesť kulinárskych špecialistov," uviedol Blumer, ktorý je známy tiež ako gastronaut. Blumer je jedným z najväčších experimentátorov medzi súčasnými kuchármi. Je známy pre svoj surrealistický prístup k vareniu, ktorý sa vyznačuje inovatívnymi postupmi, nezvyklou kombináciou surovín, netradičnými chuťami, ale aj noblesou, humorom a správnou dávkou adrenalínu.

Blumer1
fotogaléria
Blumer1
Zdroj:

Rodák z kanadského Montrealu, v súčasnosti žijúci v Hollywoode, sa preslávil účinkovaním vo vlastných televíznych reláciách a hosťovaním v mnohých ďalších obľúbených televíznych programoch. Jeho kariéra kuchárskeho mága odštartovala v roku 1991 po vydaní jeho prvej knihy s názvom The Surreal Gourmet: Real Food for Pretend Chefs. Svojmu úspechu vďačí paradoxne za chýbajúce formálne kuchárske vzdelanie, ktoré však vyvážil originálnym a dovtedy nevšedným prístupom k vareniu.

Tri roky po úspešnom vydaní knižného debutu spôsobil ďalšiu malú revolúciu v prístupe k vareniu. V knihe The Surreal Gourmet Entertains: High-Fun, Low-Stress Dinner Parties for 6 – 12 vyhlásil, že aj tí, ktorí nemajú práve ideálne podmienky na varenie, môžu ohúriť svojich priateľov vynikajúcim a nezabudnuteľným večierkom. Snáď najväčší úspech zožal so svojou treťou publikáciou Off The Eaten Path: Inspired Recipes For Adventurous Cooks, ktorá získala ocenenie na prestížnom veľtrhu kuchárskych kníh vo francúzskom Perigueux.

Najväčšiu slávu však priniesli Blumerovi práve početné vystúpenia v televíznych reláciách v Spojených štátoch a v Kanade, kde ho poznajú najmä ako autora a hlavnú hviezdu vlastnej relácie o varení pod názvom Surreal Gourmet. Získal za ňu dokonca cenu Gemini Award za najlepšiu informačnú reláciu. Dodnes ju vysielajú televízie vo viac ako tridsiatich krajinách na celom svete. V súčasnosti však účinkuje vo svojom vlastnom programe Glutton for punishment, v ktorej súťaží s majstrami vo svojom odbore - či už ide o miešanie kokteilov v Las Vegas alebo účasť na súťaži v jedení čili v Novom Mexiku.

Napísané: 23.05.2010
Zdroj text: SITA

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Recepty z vlastnej záhradky
Zo záhrady do kuchyne je plnofarebná, veľmi pekne upravená kniha pre všetkých, ktorý chcú mať stále čerstvé...
Mandľové mlieko
Mandľové mlieko
Mandľové mlieko je zdravou náhradou kravského mlieka. Na rozdiel od sójového mlieka nemá negatívny vplyv...
Brusnica prava bylinka dreamstime.com
Súťaž: Zdravé brusnice v jedálničku
Zaraďte do svojho jedálneho lístka brusnice spolu s nami! Brusnice obsahujú veľké množstvo antioxidantov, sú...
no image dobruchut.sk
Sweetie
Sweetie je druh citrusu, ktorý vyzerá ako grapefruit, ale jeho farba je podobná farbe limetky. Svojou...
Vianocne napoje
Voňavé nápoje pre chladné zimné večery
Len málo vecí je takých upokojujúcich ako teplý, korenistý nápoj v sychravý zimný deň. Pri poklese teploty...
jahodové recepty
15 jahodových receptov, ktoré musíte túto sezónu skúsiť!
Jahody, to je sladký začiatok leta :) Jahodová zmrzlina, dreň, koláče, džem, jahody so šľahačkou majú radi...