Pridať recept

Slovensko zasiahne vlna nevšedných chutí a vôní

Počuli ste už o pojme surrealistická kuchyňa? Surrealizmus je avantgardný umelecký smer a životný štýl, v ktorom sa snúbi skutočnosť s fantáziou. Ale dá sa takéto umenie uplatniť aj v kuchyni? Verte, že áno. A dokáže nám to ten najpovolanejší – Bob Blumer, najznámejší surrealista v gastronómií, ktorý navštívi Slovensko už začiatkom júna.

Revolučný kuchár s trefnou prezývkou „gastronaut“ zavíta na Slovensko na pozvanie spoločnosti Orange Slovensko, aby k nám priniesol čerstvý závan nevšednej prípravy jedál a doteraz nepoznané chuťové kombinácie. Bob Blumer v Bratislave predvedie kulinársku show plnú experimentov pri príležitosti podujatia, ktoré telekomunikačný operátor chystá pre svojich klientov. Organizátori dokonca sľubujú aj nevšedný humor a správnu dávku adrenalínu pri príprave netradičných jedál. Veď posúďte sami. Medzi vyberané pochúťky kuchárskeho „showmana“ patria Psychedelický wasabi kaviár, Kuracie paličky v japonskej strúhanke na bambusových ihliciach, alebo Čipsy z modrej kukurice s tuniakom.

Bob blumer foto1
fotogaléria
Bob blumer foto1
Zdroj:

Bob Blumer je momentálne jedným z najväčších experimentátorov medzi top kuchármi sveta. A jeho hviezda stúpa stále vyššie. Jeho obrovská charizma, dôvtip pre inovatívne kuchárske postupy a cit pre netradičné, priam surrealistické kombinácie chutí, ho vyniesli až na samotný vrchol v rebríčku hviezd televíznych show o varení.

Pôvodom Kanaďan, v súčasnosti žijúci v Hollywoode, sa v celej Amerike preslávil účinkovaním vo vlastných televíznych reláciách a hosťovaním v mnohých ďalších obľúbených televíznych programoch. Jeho najobľúbenejšiu reláciu „Surreal Gourmet“ poznajú diváci všetkých vekových kategórií. Bob však žne slávu aj za hranicami Ameriky. Jeho reláciu vysielajú televízie vo viac ako tridsiatich krajinách po celom svete.

Je zaujímavé, že sympatický kuchár vďačí za svoj úspechu paradoxne chýbajúcemu formálnemu kuchárskemu vzdelaniu, ktoré však vyvážil originálnym a dovtedy nevšedným prístupom k vareniu. Každá jeho publikácia zožala obrovský úspech. Možno tomu je aj práve preto, že svojim čitateľom ponúka veľmi jednoduché recepty a garantuje im, že každý v sebe skrýva kuchársky talent, ktorým dokáže ohúriť svojich priateľov.

Čo o Bobovi píšu zahraničné médiá:

  • je držiteľom svetového rekordu v počte upečených lievancov – podarilo sa mu ich pripraviť až 559 za hodinu

  • dokáže pripraviť volské oko bez použitia elektriny, plynu či ohňa

  • medzi jeho špeciality patrí aj ručne robená zmrzlina netradičnej chuti slaniny

  • jedným z jeho najbláznivejších nápadov bol recept ako uvariť lososa v umývačke riadu

  • aby pobavil svojich divákov je ochotný urobiť čokoľvek – aj zjesť listy žihľavy

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Čokoládová torta s domácou šľahačkou a čerstvými jahodami
Bez čokolády to nejde. Mnohí, najmä ženy, o tomto ani neargumentujú. Ak sa k tomu pridá šľahačka a jahody,...
no image dobruchut.sk
Sweetie
Sweetie je druh citrusu, ktorý vyzerá ako grapefruit, ale jeho farba je podobná farbe limetky. Svojou...
foodtruck
Parné rúry na potulkách Slovenskom I.
Plne vybavená kuchyňa na kolesách, v ktorej si pripravíte chutné a zdravé jedlá, čoskoro zavíta na východné...
Kosik
Víťazné recepty súťaže Vianoce s Penamom
Penam a Dobruchut.sk pre vás pripravili súťaž o 5 košíkov plných dobrôt.  Víťazné recepty sme vyžrebovali...
Vianocne napoje
Voňavé nápoje pre chladné zimné večery
Len málo vecí je takých upokojujúcich ako teplý, korenistý nápoj v sychravý zimný deň. Pri poklese teploty...
jahodové recepty
15 jahodových receptov, ktoré musíte túto sezónu skúsiť!
Jahody, to je sladký začiatok leta :) Jahodová zmrzlina, dreň, koláče, džem, jahody so šľahačkou majú radi...