Pridať recept

Súťaž: Taliansko u vás doma

Pizza je pre svoju nenáročnú prípravu a neformálny spôsob konzumácie skvelým párty jedlom. Či organizujete oslavu narodenín, konca školského roka, filmový večer pre priateľov alebo pyžamovú párty s kamarátkami, pizza sa hodí na každé menu. Ako urobiť z pizza večierka nezabudnuteľný? Máme pre vás pár tipov, na čo by ste nemali zabudnúť.

Základom sú chute hostí

Kto chce svojich priateľov zaujať a ukázať sa ako nápaditý hostiteľ, zaručený úspech dosiahne s originálnym talianskym pizza večierkom. Základom je, samozrejme, pizza. Na taliansku párty sa hodí základná margherita, quattro formaggi alebo pizza so šunkou. Jednoducho klasické stredomorské chute. Ak sú však vaši priatelia vegetariáni, alebo obľubujú netradičné kombinácie, smelo im ponúknite to, na čo sú zvyknutí. Chutná je napríklad kombinácia pikantnej salámy a šampiňónov alebo pizza s kuracím mäsom či s tuniakom. Priateľom, ktorí nejedia mäso, ponúknite pizzu primavera – lahodnú pizzu so zeleninovou oblohou a syrom.

Nezabudnite na prílohy a lahodné nápoje

Jedálenský stôl s naservírovanou pizzou ideálne doplnia miešané šaláty z čerstvej zeleniny so zálievkou z olivového oleja a balzamikového octa. Na stole nechajte aj koreniny, zmes talianskych byliniek, extra panenský olivový olej a ocot balsamico. Hostia si tak môžu svoj kúsok pizze dochutiť podľa seba.

Taliani pijú víno ku všetkému. O to viac potom k svojej obľúbenej pizzi. Mediteránske chute pizze najlepšie dotvorí ľahké biele víno. K chuťovo výraznejším a ťažšie stráviteľnejším ingredienciám sa však hodí aj víno červené. Ponúknite ho, ak servírujete pizzu so sušenou šunkou alebo hovädzím mäsom. Víno nalejte do veľkých karáf a povzbuďte priateľov, aby sa sami obslúžili. Nezabudnite na džbány s čistou vodou.

Inšpirujte hostí hudbou a dekoráciami

Hudba, hlasná vrava, dobrá nálada, čerstvé kvety, veľa farieb a vôní. Presne takto má vyzerať vaša talianska pizza party. Ak máte to šťastie, že vám jedáleň zdobí stôl z masívneho dreva, ani ho nezakrývajte obrusom. Nechajte ho vyniknúť v plnej kráse. V iných prípadoch použite obyčajné biele obrusy, aby farebná pizza a šalátové zmesi vynikli. Na stôl rozmiestnite aj viacero kôpok servítok. Efektné sú napríklad tie s talianskou trikolórou. Pre hostí pripravte menšie tanieriky. Pizza je spoločenské jedlo, vaši hostia budú určite ochutnávať zo všetkých príchutí.

Pravú taliansku atmosféru navodíte aj hudbou. Prekvapte priateľov a pustite im albumy talianskych kantilén od Erosa Ramazottiho alebo chrapľavý spev Zucchera. Skvelú atmosféru vytvoria aj nesmrteľné filmové melódie Ennia Morriconeho. Priateľov môžete pozvať aj na tematický večer spojený s pozeraním kultových spagetti westernov, zábavných Fantozziho dobrodružstiev alebo nezabudnuteľné retro kúsky s pôvabnou Ginou Lollobridgidou.

Pizza rýchlo a chutne u vás doma

Pravú taliansku pizzu hosťom nemusíte objednávať - pohodlne ju môžete upiecť sami. Tenké nepredpečené cesto pizze Casa di Mama od Dr.Oetker sa upečie prvýkrát priamo až vo vašej rúre. Pizze Casa di Mama sú už navyše tak bohato zdobené, že ich nemusíte dopĺňať žiadnymi inými ingredienciami. Prekvapte hostí nielen súladom jednotlivých chutí, ale aj chrumkavým a nadýchaným okrajom.

SÚŤAŽ * SÚŤAŽ * SÚŤAŽ * SÚŤAŽ * SÚŤAŽ

Ak sa Vám už  zbiehajú slinky na pizzu, stačí odpovedať na našu sútažnú otázku a päť chrumkavých pízz Casa di Mama spolu so špeciálnym pizza plechom môže byť Vašich.

Súťažná otázka: Na koľko ˚C je potrebné piecť nepredpečenú pizzu Casa di Mama?

Pomôct si môžete aj na www.casadimama.sk. Každý týždeň vyžrebujeme piatich výhercov. Správne odpovede nám môžete zasielať na e-mail casadimama@azet.sk. V tele mailu nezabudnite zanechať kontaktné údaje - meno, priezvisko,adresu a telefónne číslo.

Dr oetker
fotogaléria
Dr oetker
Zdroj:
Napísané: 19.08.2011
Zdroj text: Reklamný článok

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Kuraci hrniec zo Spiša   small
HYZA recepty, ktoré vás v zime príjemne zohrejú
 V chladných zimných dňoch sa každý rád zahreje dobrým jedlom.  Nemusíme si pritom vyberať jedlá ťažké,...
foodtruck
Parné rúry na potulkách Slovenskom I.
Plne vybavená kuchyňa na kolesách, v ktorej si pripravíte chutné a zdravé jedlá, čoskoro zavíta na východné...
Zena ovocie jedlo stravovanie
Viete, aké je to správne jedlo pre vašu dušu?
Zemiaková kaša, hranolčeky, špagety so syrom, sekaná a ďalšie chutné jedlá nemusia byť síce dobré...
Kosik
Víťazné recepty súťaže Vianoce s Penamom
Penam a Dobruchut.sk pre vás pripravili súťaž o 5 košíkov plných dobrôt.  Víťazné recepty sme vyžrebovali...
Vianocne napoje
Voňavé nápoje pre chladné zimné večery
Len málo vecí je takých upokojujúcich ako teplý, korenistý nápoj v sychravý zimný deň. Pri poklese teploty...
jahodové recepty
15 jahodových receptov, ktoré musíte túto sezónu skúsiť!
Jahody, to je sladký začiatok leta :) Jahodová zmrzlina, dreň, koláče, džem, jahody so šľahačkou majú radi...