Pridať recept

Súťaž: Svetová pizza Casa di Mama

Hovorí sa, že pizzu poznajú všetci na svete a každý kuchár má na ňu svoj vlastný recept. Vedeli ste, že pizzu poznali okrem smrteľníkov aj pôžitkárski bohovia na Olympe? Afrodita dokonca pripravila slaný koláč s kozím syrom pre Héfaista, aby mu dokázala svoju lásku. Ale naspäť na zem! Pizza slávi úspech naozaj v každom kúte sveta, či už v rodnom Taliansku, korenistej Indii alebo chladnom v Nórsku. Nie všade však dostanete pizzu, na akú ste zvyknutí. Každý národ ju totiž má rád trochu inak.

Pizza sa narodila v Taliansku

Kolískou pizze je krajina povestná labužníkmi a znalcami najlepších chutí – Taliansko. V 19. storočí boli prípravou pizze známi neapolskí kuchári, ktorí piekli najmä pizzu Margherita, pomenovanú po neapolskej kráľovnej. V súčasnosti je v Taliansku otvorených viac ako 200 tisíc pizzérií, pričom na tomto národnom jedle Talianov, na ktoré sú právom hrdí,

si pravidelne pochutnáva viac ako 7 miliónov gurmánov po celej krajine. Z Talianska expandovala pizza do Ruska, Francúzska a USA, neskôr sa rozšírila aj do ostatných kútov sveta. V Rusku a Francúzsku spôsobila pizza hotovú revolúciu, kedy sa pizzérie začali objavovať v hojnom počte ako huby po daždi. V USA si pizzu dokonca vynovili na tzv. Chicago Style a dodnes sa ešte niektorí Američania mylne domnievajú, že kolískou pizze je USA.

Ktorý národ zje najviac pizze?

Každý národ má rád pizzu inak, s ingredienciami typickými pre daný región. Američania milujú papriku a slaninu, Francúzi morské plody a v Číne počítajte s tým, že na pizzi budú dominovať bambusové výhonky a syr tofu. Španieli milujú salámu, Pakistan žije karí omáčkou a v Indii boduje chren. A ktorá krajina drží prvenstvo v konzumácii pizze na obyvateľa? Sú to prekvapivo Nóri a v tesnom závese Nemci. Slováci sa držia na konci tohto európskeho rebríčka s 30dkg pizze ročne na osobu.

Casa di Mama – objavte pizzu podľa vašej chuti

Pre chrumkavú, voňavú a chutnú pizzu nemusíte chodiť do Talianska. Teraz si môžete vychutnať tú pravú taliansku pizzu u vás doma. Pizza Casa di Mama od Dr. Oetker má nepredpečené cesto, takže sa prvýkrát upečie až u vás doma. Tenké cesto a bohatá obloha bude zážitkom pre gurmánov; nadýchané a chrumkavé okraje zase dostanú aj toho, komu sa podarilo pizzi doteraz odolať. Skrátka a jasne, pizza Casa di Mama od Dr. Oetker bude ozajstnou lahôdkou pre vaše chuťové poháriky. A najlepšie na tom je, že si môžete vychutnať čerstvo upečenú pizzu kedykoľvek v pohodlí vášho domova.

SÚŤAŽ * SÚŤAŽ * SÚŤAŽ * SÚŤAŽ * SÚŤAŽ

Ak sa Vám už  zbiehajú slinky na pizzu, stačí odpovedať na našu sútažnú otázku a päť chrumkavých pízz Casa di Mama spolu so špeciálnym pizza plechom môže byť Vašich.

Súťažná otázka: Kde sa na obale pizze Casa di Mama nachádza logo Dr.Oetker?

Pomôct si môžete aj na www.casadimama.sk. Každý týždeň vyžrebujeme piatich výhercov. Správne odpovede nám môžete zasielať na e-mail casadimama@azet.sk. V tele mailu nezabudnite zanechať kontaktné údaje - meno, priezvisko,adresu a telefónne číslo.

Dr oetker
fotogaléria
Dr oetker
Zdroj:
Napísané: 26.09.2011
Zdroj text: Reklamný článok

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Vianocna obletka predjedlo
EXTRA: Tradičné recepty na Štedrú večeru!
Možno sa vám to už zdá otrepané, no Vianoce nemožno označiť inak ako za najkrajší deň v roku. Pri spoločne...
testujem
Návrat k tradíciám? Naši predkovia mali zdravé Vianoce.
Počas celého roka sa nám darí krotiť kilá. Až kým neprídu Vianoce. Sviatky sa v našej kultúre tradične...
Krehke rezy
Súťaž o sladké balíčky džemov
Magazín Diva.sk a ovocné džemy Schwartau pre vás pripravili súťaž o chutné džemy špičkovej kvality...
Letné džemovanie sa začína
S Dr.Oetker bude aj tento rok príprava domácich džemov radosťou.
Sladký sendvič z lásky
Výhercovia súťaže Aký ste typ valentínskeho kuchára?
Dr.Oetker a Dobruchut.sk pre vás pripravili valentínsku súťaž o tri balíčky Dr.Oetker. Vašou úlohou bolo...
jahodové recepty
15 jahodových receptov, ktoré musíte túto sezónu skúsiť!
Jahody, to je sladký začiatok leta :) Jahodová zmrzlina, dreň, koláče, džem, jahody so šľahačkou majú radi...