Pridať recept

Súťaž: Viete, ako kupovať mrazenú pizzu?

Mrazené potraviny sprevádzajú ľudstvo odnepamäti. Mrazenie je prirodzený spôsob uchovávania potravín, pričom už v dávnych dobách zvykli ľudia mraziť ulovenú zver v snehu a ľade. Dnes nám obchody ponúkajú množstvo mrazených produktov, medzi nimi aj tak obľúbené mrazené pizze. Nie je však mrazené ako mrazené, v potravinových boxoch na vás môže číhať aj nesprávne uskladnený alebo pokazený tovar. Na čo dať pozor pri kupovaní mrazenej pizze a prečo je dobré kúpiť nepredpečenú mrazenú pizzu? Nasledujúce vety obsahujú rady a tipy, ako sa vyhnúť nepríjemnému prekvapeniu, ktoré možno zistíte až doma pri príprave obeda, večere či rýchleho občerstvenia pre návštevu.

Čo je vlastne mrazenie potravín?

Funkcia mrazenia je veľmi jednoduchá – pozastavuje biochemické, či enzýmové zmeny v jedle. Keďže sa voda obsiahnutá v potravine premení na ľad, bráni tak mrazenie činnosti mikroorganizmov, ktoré potrebujú vodu k svojim metabolickým procesom. Práve preto vydržia potraviny zamrazené oveľa dlhšie. Vďaka mrazeniu si napríklad môžeme domov priniesť a upiecť pizzu Casa di Mama od Dr. Oetker a vychutnať si pocit čerstvo upečenej pochúťky v pohodlí nášho domova.

Ako kupovať mrazenú pizzu?

Z výroby je pizza prepravovaná do obchodných reťazcov a následne ponúknutá nám, spotrebiteľom, v oddeleniach s mraziacimi boxami. Na čo si dať pozor pri kúpe mrazenej pizze v predajni?

  1. Mrazená pizza musí byť skladovaná v čistom mraziacom boxe.
  2. Uistite sa, či má mraziaci box nastavenú aj správnu teplotu mrazenia, teda minimálne – 18°C.
  3. Prezrite si obal, či nie je preliačený alebo dokonca poškodený.
  4. Vždy si skontrolujte dátum spotreby.
  5. Mrazené potraviny kupujte až úplne na záver a domov ich dopravte najlepšie v termotaške, prípadne zabalené v novinovom papieri.
Talian pizza
fotogaléria
Talian pizza
Zdroj:

Keď je pizza už u vás doma

  1. V prípade, že mrazenú pizzu neplánujete po kúpe konzumovať ihneď, nenechávajte nákup vyložený vonku príliš dlho, dajte ju hneď do mrazničky.
  2. Keď pizzu rozbalíte a je pokrytá námrazou, znamená to, že bola pred kúpou už raz rozmrazená a opäť zamrazená, čím môže byť kvalita pizze po upečení značne znížená.
  3. Pizzu pred pečením nikdy nerozmrazujeme!
  4. Rúru rozohrejeme podľa návodu na obale. Pizzu vyberieme z mraziaceho boxu a uložíme na rošt alebo perforovaný pizza plech. Pri použití bežného plechu nedochádza k dostatočnému prepečeniu pizze zospodu. Pizzu pečieme opäť podľa inštrukcií na obale.

Nepredpečená pizza – kúsok talianska priamo doma

Vlastnoručná príprava pizze je časovo a finančne náročná. Pizza Casa di Mama od Dr. Oetker je nielen veľmi jednoduchá na prípravu, ale po upečení sa môžete tešiť na typické vône a chute slnečného Talianska. Tým, že je táto pizza nepredpečená, cesto sa upečie prvýkrát až u vás doma. Nadýchané a chrumkavé okraje, bohatá obloha a tenké cesto – to sú vlastnosti pravej talianskej pizze. A presne takou je aj Casa di Mama od Dr. Oetker.

SÚŤAŽ * SÚŤAŽ * SÚŤAŽ * SÚŤAŽ * SÚŤAŽ

Ak sa Vám už  zbiehajú slinky na pizzu, stačí odpovedať na našu sútažnú otázku a päť chrumkavých pízz Casa di Mama spolu so špeciálnym pizza plechom môže byť Vašich.

Súťažná otázka: Kolko minút treba na upecenie pizze Casa di Mama?

Pomôct si môžete aj na www.casadimama.sk. Každý týždeň vyžrebujeme piatich výhercov. Správne odpovede nám môžete zasielať na e-mail casadimama@azet.sk. V tele mailu nezabudnite zanechať kontaktné údaje - meno, priezvisko,adresu a telefónne číslo.

Dr oetker
fotogaléria
Dr oetker
Zdroj:
Napísané: 10.10.2011
Zdroj text: Reklamný článok

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Vianocna obletka predjedlo
EXTRA: Tradičné recepty na Štedrú večeru!
Možno sa vám to už zdá otrepané, no Vianoce nemožno označiť inak ako za najkrajší deň v roku. Pri spoločne...
testujem
Návrat k tradíciám? Naši predkovia mali zdravé Vianoce.
Počas celého roka sa nám darí krotiť kilá. Až kým neprídu Vianoce. Sviatky sa v našej kultúre tradične...
Krehke rezy
Súťaž o sladké balíčky džemov
Magazín Diva.sk a ovocné džemy Schwartau pre vás pripravili súťaž o chutné džemy špičkovej kvality...
Letné džemovanie sa začína
S Dr.Oetker bude aj tento rok príprava domácich džemov radosťou.
Sladký sendvič z lásky
Výhercovia súťaže Aký ste typ valentínskeho kuchára?
Dr.Oetker a Dobruchut.sk pre vás pripravili valentínsku súťaž o tri balíčky Dr.Oetker. Vašou úlohou bolo...
jahodové recepty
15 jahodových receptov, ktoré musíte túto sezónu skúsiť!
Jahody, to je sladký začiatok leta :) Jahodová zmrzlina, dreň, koláče, džem, jahody so šľahačkou majú radi...