Súťaž: Viete, ako kupovať mrazenú pizzu?
Čo je vlastne mrazenie potravín?
Funkcia mrazenia je veľmi jednoduchá – pozastavuje biochemické, či enzýmové zmeny v jedle. Keďže sa voda obsiahnutá v potravine premení na ľad, bráni tak mrazenie činnosti mikroorganizmov, ktoré potrebujú vodu k svojim metabolickým procesom. Práve preto vydržia potraviny zamrazené oveľa dlhšie. Vďaka mrazeniu si napríklad môžeme domov priniesť a upiecť pizzu Casa di Mama od Dr. Oetker a vychutnať si pocit čerstvo upečenej pochúťky v pohodlí nášho domova.
Ako kupovať mrazenú pizzu?
Z výroby je pizza prepravovaná do obchodných reťazcov a následne ponúknutá nám, spotrebiteľom, v oddeleniach s mraziacimi boxami. Na čo si dať pozor pri kúpe mrazenej pizze v predajni?
- Mrazená pizza musí byť skladovaná v čistom mraziacom boxe.
- Uistite sa, či má mraziaci box nastavenú aj správnu teplotu mrazenia, teda minimálne – 18°C.
- Prezrite si obal, či nie je preliačený alebo dokonca poškodený.
- Vždy si skontrolujte dátum spotreby.
- Mrazené potraviny kupujte až úplne na záver a domov ich dopravte najlepšie v termotaške, prípadne zabalené v novinovom papieri.
Keď je pizza už u vás doma
- V prípade, že mrazenú pizzu neplánujete po kúpe konzumovať ihneď, nenechávajte nákup vyložený vonku príliš dlho, dajte ju hneď do mrazničky.
- Keď pizzu rozbalíte a je pokrytá námrazou, znamená to, že bola pred kúpou už raz rozmrazená a opäť zamrazená, čím môže byť kvalita pizze po upečení značne znížená.
- Pizzu pred pečením nikdy nerozmrazujeme!
- Rúru rozohrejeme podľa návodu na obale. Pizzu vyberieme z mraziaceho boxu a uložíme na rošt alebo perforovaný pizza plech. Pri použití bežného plechu nedochádza k dostatočnému prepečeniu pizze zospodu. Pizzu pečieme opäť podľa inštrukcií na obale.
Nepredpečená pizza – kúsok talianska priamo doma
Vlastnoručná príprava pizze je časovo a finančne náročná. Pizza Casa di Mama od Dr. Oetker je nielen veľmi jednoduchá na prípravu, ale po upečení sa môžete tešiť na typické vône a chute slnečného Talianska. Tým, že je táto pizza nepredpečená, cesto sa upečie prvýkrát až u vás doma. Nadýchané a chrumkavé okraje, bohatá obloha a tenké cesto – to sú vlastnosti pravej talianskej pizze. A presne takou je aj Casa di Mama od Dr. Oetker.
Ak sa Vám už zbiehajú slinky na pizzu, stačí odpovedať na našu sútažnú otázku a päť chrumkavých pízz Casa di Mama spolu so špeciálnym pizza plechom môže byť Vašich.
Súťažná otázka: Kolko minút treba na upecenie pizze Casa di Mama?
Pomôct si môžete aj na www.casadimama.sk. Každý týždeň vyžrebujeme piatich výhercov. Správne odpovede nám môžete zasielať na e-mail casadimama@azet.sk. V tele mailu nezabudnite zanechať kontaktné údaje - meno, priezvisko,adresu a telefónne číslo.
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.