Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Tip na nedeľný obed: Obaľovaná sviečkovica

Bryndzová polievkaSuroviny:    bryndza    soľ    zemiaky    hladká múka    vajceDáme si variť vodu, ktorú zľahka osolíme. Ošúpeme zemiaky, potom ich pokrájame a dáme uvariť do vody. Počas varenie zemiakov si urobíme cesto z múky a vajíčka, ktoré následne keď sú zemiaky uvarené trháme a pridávame do polievky. Necháme ich prevrieť, keď nám vyplávajú na povrch sú uvarené. Nakoniec pridáme bryndzu a povaríme už len chvíľku. Lacné a jednoduché.Obaľovaná sviečkovica Suroviny na 3 porcie:    300 g sviečkovica    soľ    mleté čierne korenie    majoránka    olej    prelisovaný cesnak    údené mäso – plátky slanina    papriková pastaMäso nakrájame na kúsky, posolíme a ponoríme ich do nálevu, ktorý si pripravíme z paprikovej pasty, oleja, mletého čierneho korenia, majoránu a prelisovaného cesnaku. V takto pripravenom náleve necháme mäso odstáť asi hodinu. Po hodine mäso vyberieme a opečieme ho z oboch strán na rozpálenom oleji. Takto opečené kúsky mäsa zabalíme do plátkov údeného mäsa, spevníme spolu špáradlom a potrime ich olejom. Rozohrejem gril a vložíme ich naň a necháme zapiecť. Pokrm podávame s uvarenými zemiakmi a prelejeme omáčkou.    Mliečny dezert pre detiSuroviny:    2 ks vajcia    4 PL cukru    1 ks pomaranč    1 liter mlieka    1 ks banán    šálok ovociaV miske vyšľahajte vajíčka s cukrom, pridajte šťavu z pomaranča a mlieko. Ošúpený banán pokrájajte na kolieska a spolu s ovocím (môže byť aj zavárané) pridajte do misky. Nechajte vychladnúť 15 minút v chladničke.
Obalovana
Zdroj: Archív
Mliecny dezert
Zdroj: Archív
Diskusia (1 príspevok) Pridať príspevok

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
bibip
17.6.2012 11:22 | |
+2 -0
svieckovica no tak asi pred 20 rokmi,ked sme na to mali,a nestala 700 korun
Zobraz celú diskusiu
Podobné články
Tvaroh
Biela pochúťka plná bielkovín - tvaroh!
Tvaroh v sebe ukrýva neuveriteľný potenciál univerzálnej suroviny s pozoruhodnými nutričnými hodnotami. Spoznajte ho...
Čokoládové fondue
S fondue za jedným stolom!
Už vám chýbajú letné pikniky s priateľmi v parku alebo grilovačky na záhrade Vášho domu? Užiť si dobré jedlo...
Bulgur
Bulgur - prečo ho jesť a ako si ho chutne pripraviť?
Vlákninou a minerálmi nabitá príloha, ktorú si mnohí mýlia s kuskusom. Bulgur je však oveľa chutnejší.
Echinacea
Echinacea - prírodné antibiotikum
O jej liečivých účinkoch niet pochýb. Výrazná bylina pôvodom zo Severnej Ameriky sa dnes pestuje na plantážach po celom...
Tiramisu
Najlepšie dezerty s mascarpone!
Jednotka medzi krémovými syrmi vás opantá a nepustí!
Pečené zemiaky
Zemiaky - 9 cenných rád ako na ne
Zistite ako zemiaky rýchlejšie uvariť či osviežiť alebo ako zabrániť ich vykypeniu...
Vybrali sme pre vás
Grilled Juicy
Zoznámte sa s cudzími názvami steakov
Zoznámte sa s cudzími názvami steakov
Rump steak, rib eye, flank steak? Radi by ste si dopriali dobrý steak, ale netušíte čo sa skrýva za cudzími názvami?
Langoš
Top 5 receptov na langoše
Top 5 receptov na langoše
Jeden z najstarších fastfoodov v piatich najobľúbenejších variáciách.
Nakupovanie
5x rýchla, chutná a lacná večera
5x rýchla, chutná a lacná večera
Keď nemáte čas na prípravu večere – sú tu expresné jedlá, ktoré si obľúbi celá rodina.