Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Tip na nedeľný obed: Osie hniezda z mletého mäsa

Magazín Dobrú chuť vám prináša tip na nedeľný obed. Vždy bude pozostávať z polievky, hlavného jedla a dezertu.  

Rybacia polievka z filé

Suroviny:

  •     300 g rybie filety
  •     3 ks zemiaky
  •     1 ks cibuľa
  •     olej
  •     polohrubá múka
  •     bobkový list
  •     nové korenie
  •     celé korenie
  •     vegeta
  •     červená mletá paprika
  •     chilli

Postup:

Do osolenej vriacej vody vložíme zmrazené filé, bobkový list, čierne korenie, nové korenie, a očistenú rozštvrtenú cibuľu. Varíme približne 15 minút, kým ryba nezmäkne. Filé vyberieme a do vývaru vložíme očistené nakrájané zemiaky. Medzi tým filé môžeme pokrájať na menšie kúsky, ktoré do polievky vrátime keď zemiaky zmäknú. Z múky a oleja si pripravíme zápražku, ktorú ochutíme paprikou, vegetou a čili. Nakoniec polievku zapražíme. Podávať môžeme s opraženým chlebom alebo rybičkami z lístkového cesta.

Osie hniezda z mletého mäsa

Suroviny na 4 porcie:

Osie hniezda

  •     600 g mleté bravčové mäso
  •     1 ks žemľa
  •     1 ks cibuľa
  •     1 PL mletá sladká červená paprika
  •     mleté čierne korenie
  •     čerstvý tymián
  •     1 ks vajce
  •     200 g oravská slanina
  •     3 strúčiky cesnak

Postup:

Žemľu namočíme, vytlačíme a pridáme k nej cibuľu, ktorú sme nakrájali nadrobno, soľ, mletú papriku, korenie, posekaný tymián, vajce a prelisovaný cesnak. Do tejto zmesi pridáme mleté mäso a premiešame. Navlhčíme si ruky a formujeme cca osem gúľ. Guľky obalíme plátkami slaniny, prepichneme špáradlami a uložíme ich na pekáč. Vodou podlejeme a vložíme do vyhriatej rúry a pečieme až dočervena.

Domáca resanka

Suroviny:

Resanka

  •     90 dkg hladká múka
  •     9 dkg kvasnice
  •     10 dkg práškový cukor
  •     3 PL olej
  •     5 dl mlieko
  •     3 ks bielko na sneh
  •     1 g hera
  •     25 dkg kryštálový cukor
  •     1/2 litrov mlieko
  •     2 balíčky čokoládový puding
  •     2 PL kakao

Postup:

  1. Cesto spracujeme, rozdelíme na 8 častí a necháme nakysnúť.
  2. Plnka: Uvaríme puding, do horúceho vmiešame Heru a necháme vychladnúť.
  3. Potom stočíme naplnený štvorec cesta do šikmá a potom do tvaru rožteka. Natrieme 3 žĺtkami rozmiešanými s troškou oleja a necháme 20 minút kysnúť. Pečieme asi 10-15 minút.

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k článku.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Tvaroh
Biela pochúťka plná bielkovín - tvaroh!
Tvaroh v sebe ukrýva neuveriteľný potenciál univerzálnej suroviny s pozoruhodnými nutričnými hodnotami. Spoznajte ho...
Čokoládové fondue
S fondue za jedným stolom!
Už vám chýbajú letné pikniky s priateľmi v parku alebo grilovačky na záhrade Vášho domu? Užiť si dobré jedlo...
Bulgur
Bulgur - prečo ho jesť a ako si ho chutne pripraviť?
Vlákninou a minerálmi nabitá príloha, ktorú si mnohí mýlia s kuskusom. Bulgur je však oveľa chutnejší.
Echinacea
Echinacea - prírodné antibiotikum
O jej liečivých účinkoch niet pochýb. Výrazná bylina pôvodom zo Severnej Ameriky sa dnes pestuje na plantážach po celom...
Pečené zemiaky
Zemiaky - 9 cenných rád ako na ne
Zistite ako zemiaky rýchlejšie uvariť či osviežiť alebo ako zabrániť ich vykypeniu...
Príprava jedla
4x hlavné jedlo i polievka z rovnakých surovín
Dva chody za použitia rovnakých ingrediencií. Štyri recepty na vynikajúci dvojchodvý obed - chutne, rýchlo a lacno!
Vybrali sme pre vás
Hamburger
Hamburger – nie úplne americká delikatesa
Hamburger – nie úplne americká delikatesa
Zatracovaný a milovaný kus mletého hovädzieho v chrumkavej žemli nemá svoje korene v USA.
Fritovanie
Ako predĺžiť životnosť oleja na vyprážanie?
Ako predĺžiť životnosť oleja na vyprážanie?
3 zásadné rady, ako správne a chutne použiť ten istý olej na fritovanie viackrát po sebe.
Raňajky v pohári
Raňajky bez výhovoriek! Tieto raňajky zaručene stihnete
Raňajky bez výhovoriek! Tieto raňajky zaručene stihnete
Raňajky, ktoré si pripravíte večer pred spaním, budú ráno vašou zdravou a chutnou odmenou.