Pridať recept

Tip na nedeľný obed: Osie hniezda z mletého mäsa

Magazín Dobrú chuť vám prináša tip na nedeľný obed. Vždy bude pozostávať z polievky, hlavného jedla a dezertu.  

Rybacia polievka z filé

Suroviny:

  •     300 g rybie filety
  •     3 ks zemiaky
  •     1 ks cibuľa
  •     olej
  •     polohrubá múka
  •     bobkový list
  •     nové korenie
  •     celé korenie
  •     vegeta
  •     červená mletá paprika
  •     chilli

Postup:

Do osolenej vriacej vody vložíme zmrazené filé, bobkový list, čierne korenie, nové korenie, a očistenú rozštvrtenú cibuľu. Varíme približne 15 minút, kým ryba nezmäkne. Filé vyberieme a do vývaru vložíme očistené nakrájané zemiaky. Medzi tým filé môžeme pokrájať na menšie kúsky, ktoré do polievky vrátime keď zemiaky zmäknú. Z múky a oleja si pripravíme zápražku, ktorú ochutíme paprikou, vegetou a čili. Nakoniec polievku zapražíme. Podávať môžeme s opraženým chlebom alebo rybičkami z lístkového cesta.

Osie hniezda z mletého mäsa

Suroviny na 4 porcie:

Osie hniezda
fotogaléria
Osie hniezda
Zdroj:

  •     600 g mleté bravčové mäso
  •     1 ks žemľa
  •     1 ks cibuľa
  •     1 PL mletá sladká červená paprika
  •     mleté čierne korenie
  •     čerstvý tymián
  •     1 ks vajce
  •     200 g oravská slanina
  •     3 strúčiky cesnak

Postup:

Žemľu namočíme, vytlačíme a pridáme k nej cibuľu, ktorú sme nakrájali nadrobno, soľ, mletú papriku, korenie, posekaný tymián, vajce a prelisovaný cesnak. Do tejto zmesi pridáme mleté mäso a premiešame. Navlhčíme si ruky a formujeme cca osem gúľ. Guľky obalíme plátkami slaniny, prepichneme špáradlami a uložíme ich na pekáč. Vodou podlejeme a vložíme do vyhriatej rúry a pečieme až dočervena.

Domáca resanka

Suroviny:

Resanka
fotogaléria
Resanka
Zdroj:

  •     90 dkg hladká múka
  •     9 dkg kvasnice
  •     10 dkg práškový cukor
  •     3 PL olej
  •     5 dl mlieko
  •     3 ks bielko na sneh
  •     1 g hera
  •     25 dkg kryštálový cukor
  •     1/2 litrov mlieko
  •     2 balíčky čokoládový puding
  •     2 PL kakao

Postup:

  1. Cesto spracujeme, rozdelíme na 8 častí a necháme nakysnúť.
  2. Plnka: Uvaríme puding, do horúceho vmiešame Heru a necháme vychladnúť.
  3. Potom stočíme naplnený štvorec cesta do šikmá a potom do tvaru rožteka. Natrieme 3 žĺtkami rozmiešanými s troškou oleja a necháme 20 minút kysnúť. Pečieme asi 10-15 minút.
Napísané: 29.06.2012
Zdroj text: Redakcia magazínu Dobruchut.sk

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Ako kontrolujete čerstvosť mäsa v obchode? Urobte tento test prstom!
Ako kontrolujete čerstvosť mäsa v obchode? Urobte tento test prstom!
Mnohí z nás sa vyhýbajú balenému mäsu a kupujú ho radšej na pultoch či v mäsiarstvach. Takto je to...
Viete, na čo sa používa podložka v balenom mäse?
Viete, na čo slúži podložka v balenom mäse?
Mäso balené v plastových nádobách sa najčastejšie ukladá na špeciálnu bielu podložku. Prečo ju výrobca...
TOP
Pea soup with smoked pork and croutons is in the plate
Najlepšie zimné polievky na jednom mieste: Zahrejú, zasýtia a neurobia prievan v peňaženke, fazuľová, kapustová aj cesnačka (recepty)
Výborné husté polievky, ktoré zahrejú, zasýtia a viete ich pripraviť za málo peňazí. V zime tento výber oceníte najviac.
Žiadne hladovanie, až päť kilogramov týždenne! Príjemné chudnutie s polievkovou diétou
Žiadne hladovanie, až päť kilogramov týždenne! Príjemné chudnutie s polievkovou diétou
Polievky vás zahrejú, sú chutné - a pomôžu vám schudnúť. Sú nízkokalorické, neobsahujú takmer žiadne...
Špenátové placinky s volským okom
Čo na obed? 30 fantastických receptov na chutný obed pre celú rodinu
Tiež už neviete, čo stále variť? Nevadí! My vám každý deň prinesieme nový a ten najlepší výber práve...
Špenátové halušky
Čo na večeru? 30 overených receptov na chutnú večeru pre každého
Máme pre vás niekoľko výborných inšpirácií na prípravu chutnej večere.