Tip na nedeľný obed: Hovädzie mäso na mrkve
Magazín Dobrú chuť vám prináša tip na nedeľný obed. Vždy bude pozostávať z polievky, hlavného jedla a dezertu. Bylinková polievkaSuroviny na 4 porcie:4 ks cibuľky lahodkové1 PL maslo1 PL bujón250 ml smotana6 PL smotanový chren2 balíčky mrazené bylinky2 ks toastový chliebPostup receptu:Lahôdkové cibuľky najskôr umyjeme, potom ich očistíme s nakrájame na kolieska. Maslo rozohrejeme v hrnci a pridáme k nemu nakrájané cibuľky a za občasného miešania opekáme asi 5 minút. Po opečené prilejeme 750 ml vody a vmiešame bujón, smotanu, smotanový chren, zmes byliniek a privedieme do varu. Polievku varíme asi 5 minút. Toastový chlieb opečieme a nekrájame ho na kosoštvorce. Polievku podávame s opečenými toastami.Hovädzie mäso na mrkveSuroviny na 4 porcie:500 g mrkva400 g predné hovädzie mäso50 g tukmleté čierne koreniemuškátový kvetcukor1 KL maslosoľPostup receptu:Očistíme mrkvu a nastrúhame ju na hrubšom strúhadle. Mäso nakrájame na malé kocky, opražíme na rozohriatom tuku, pridáme trošku soli, mleté čierne korenie a časť mrkvy. Udusíme do polomäkka. Potom pridáme ešte zvyšok mrkvy a udusíme do mäkka. Ochutíme mletým muškátovým kvetom, osladíme cukrom a pokvapkáme roztopeným maslom.MinihotdogySuroviny:lístkové cestopárkysyr tvrdýsezamové semienkaTip: Zvyšné kúsky lístkového cesta rozložte na plech, posypte syrom, makom alebo rôznymi semienkami upečte. Mňam.Postup receptu:A treba, párky olúpte. Pokrájajte ich na 5 - 10 centimetrové kúsky. Lístkové cesto narežte približne na 5 centimetrov široké pásiky. Každý kúsok párku obtočte cestom a malé hotdogy poukladajte na plech vyložený papierom na pečenie. Posypte postrúhaným syrom alebo sezamovými semienkami. Hotdogy dozlata upečte vo vyhriatej rúre.
fotogaléria
Hovadzie mrkva
Zdroj: dreamstime.com
fotogaléria
Minihotdogy
Zdroj: dreamstime.com
Napísané: 10.08.2012
Zdroj foto: dreamstime.com
Zdroj text: Redakcia magazínu Dobruchut.sk
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.