Pridať recept

Tip na nedeľný obed: Zapekaná cuketa

Magazín Dobrú chuť vám prináša tip na nedeľný obed. Pozostáva z polievky, hlavného jedla a dezertu. Čínska hovädzia polievkaSuroviny:200 g hovädzie mäsosoľ2 strúčiky cesnak1 ks cibuľa3 ks celé korenieďumbier2 PL olej30 g hladká múka2 KL kariglutasolpažitkaPostup receptu:Mäso vložíme do studenej osolenej vody, pridáme rozotretý cesnak, očistenú cibuľu, celé čierne korenie, ďumbier a uvaríme domäkka. Uvarené mäso potom vyberieme, pokrájame a vývar precedíme. Na oleji opražíme múku, pridáme karí, zalejeme vývarom, rozšľaháme a zamiešame mäso. Polievku nakoniec ochutíme glutasolom a nadrobno posekanou pažítkou.Zapekaná cuketaSuroviny:1 ks cuketa0,5 kg mleté mäso200 g ryža1 ks cibuľasyrpochuťková kyslá smotanacesnaksoľkorenie čierne mletémletá červená paprikaolejmuškátový orechPostup receptu:Ryžu uvaríme. Nasekanú cibuľu a cesnak mierne vysmažíme na oleji. Pridáme mäso a korenie. Dusíme kým mäso nezmäkne. Zapekaciu misu vymastíme a vyložíme nakrájanou cuketou. Na ňu dáme mäso a na vrch ryžu. Zalejeme smotanou a posypeme postrúhaným syrom. Pečieme vo vyhriatej rúre približne 25 minút.Panna CottaSuroviny na 4 porcie:500 ml šľahačková smotana100 g krupicový cukorvanilkový strukvanilkový cukorcitrónová kôra6 plátkov želatínaPostup receptu:Smotanu nalejeme do panvice, pridáme cukor, vanilkový cukor alebo vanilkový struk, nastrúhanú citrónovú kôru a privedieme k varu. Želatínu necháme dopredu napučať a potom pridáme k vriacej smotane a necháme rozpustiť.Zmes necháme vychladnúť a nalejeme do vhodnej formy alebo viacerých menších formičiek či šálok. Dáme na niekoľko hodín do chladu stuhnúť, aby mala konzistenciu želé.Ak pripravujeme Panna Cottu na jednotlivé porcie, môžeme na dno pohárov dať ovocie alebo chutný džem. Odvážnejší môžu vymixovať lesné ovocie s cukrom na jemnú omáčku a dezert ňou polievať.
Zapekana cuketa
fotogaléria
Zapekana cuketa
Zdroj: dreamstime.com
Panna
fotogaléria
Panna
Zdroj: dreamstime.com
Napísané: 17.08.2012
Zdroj foto: dreamstime.com
Zdroj text: Redakcia magazínu Dobruchut.sk

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Sladký sendvič z lásky
Výhercovia súťaže Aký ste typ valentínskeho kuchára?
Dr.Oetker a Dobruchut.sk pre vás pripravili valentínsku súťaž o tri balíčky Dr.Oetker. Vašou úlohou bolo...
jahodové recepty
15 jahodových receptov, ktoré musíte túto sezónu skúsiť!
Jahody, to je sladký začiatok leta :) Jahodová zmrzlina, dreň, koláče, džem, jahody so šľahačkou majú radi...
Cigánska pečienka
Toto je najväčšia pochúťka z vianočných trhov: Overený recept na LEGENDÁRNU cigánsku pečienku + rady odborníka
Obľúbená dobrota z vianočných trhov, ktorá vždy krásne rozvoniava po celom meste. Pripravte si túto skvelú...
Sviečková na smotane
Nedeľné špeciality z hovädzieho mäsa: Vďaka tajnej prísade je mäso mäkké a zamatovo jemné, skutočne funguje a to na všetky druhy + recepty
Hovädzie mäso síce nepatrí k najlacnejším druhom mäsa, ale u našincov je veľmi obľúbené. Pripravujeme...
Hovädzie plátky na hubách s ryžou
11x mäso s ryžou na nedeľu i bežný deň: Jednoduchý trik, vďaka ktorému sa ryža vždy podarí! Krásne sypká a vôbec sa nelepí
Výborné recepty na šťavnaté mäso s ryžou a tipy, ako uvariť vždy dokonalú ryžu. Vyberte si z našej bohatej...