Tip na nedeľný obed: Saltimbocca
Zeleninovo-syrová polievka
Suroviny:
- mrazená zelenina
- 8 ks syrokrém
- polohrubá múka
- 2 ks vajce
- zemiaky
- 2 ks bujón
- detská krupica
- soľ
- vegeta
- korenie
- mletá červená paprika
- pažitka
Postup receptu:
Zemiaky ošúpeme a nakrájame na kocky, dáme ich variť spolu so zeleninou, syrom a bujónom. Počas varenia týchto surovín si pripravíme riedke cesto na tzv. halušky z vajíčka, múky a detskej krupice, môžme pridať aj trochu vody. Keď sa všetky suroviny uvaria, pridáme cez sitko s väčšími dierkami cesto, z ktorého budeme mať halušky. Okoreníme a osolíme ich. Nakoniec ešte pridáme vajíčko vymiešané s mliekom do polievky na zahustenie. Môže sa podávať s chlebom.
Saltimbocca
- 4 ks telacie rezne
- 4 ks šunka
- 8 ks šalvia
- 70 g maslo
- 1 PL olej
- 100 ml biele víno
- soľ
Postup receptu:
Mäso umyjeme, osušíme a dôkladne naklepeme. trochu okoreníme. Na každý rezeň napichneme špáratkami po jednom plátku šunky a po dvoch šalviových lístkov. Polku masla a olej zohrejeme na panvici a rezne prudko opečieme asi 2 minúty z každej strany. Potom rezne vyberieme a vložíme ich do tepla. Bielym vínom zriedime tuk a dôkladne povaríme. okoreníme a osolíme. maslo, ktoré ostalo pridáme vo vločkách k vypečenej šťave a riadne premiešame metličkou na šľahanie. Saltimboccu podávame na predhriatych tanieroch a pokvapkáme šťavou.
Sladká rýchlovka
Suroviny:
- 2 ks smotana na šľahanie
- 2 ks puding bez varenia
- ananásový kompót
- ovocie
Postup receptu:
Do uzatvárateľnej nádoby vlejeme celý obsah ovocného kompótu - prípadne ananás nakrájajte na menšie kúsky - bude sa to ľahšie krájať pri servírovaní, obidve smotany a pridáme aj puding. Nádobu zatvoríme a 5x ňou silno zatrasieme - nie viac. Po otvorení bude krém rýchlo tuhnúť, takže ho stačí natrieť na korpus. Džem medzi korpusom a krémom dodá osviežujúcejšiu chuť, ale nie je to potrebné a tortu stačí ozdobiť čerstvým ovocím.Odporúčam také 3 hodiny v chladničke, aby tortička poriadne stuhla.
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.