Recepty Braňa Mojseja
Horolezcove pečené mačky
Suroviny:
- kuracia pečeň
- sardinky (konzerva)
- čierne mleté korenie
- sladká mletá paprika
- soľ
- slnečnicový olej
- cibuľa
- kečup
- toastový chlieb
Postup:
Strieborné dukáty zo skalnatého plesa
Suroviny:
-
fotogalériaMojsej recept1Zdroj: Bez servítky
- soľ
- sladká paprika
- čierne mleté korenie
- slnečnicový olej
Postup
Bravčovú panenku nakrájame na 1cm široké kolieska, rukou jemne roztlačíme a položíme ich na rozohriatu panvicu s olejom. Rýchlo opečieme z oboch strán ,okoreníme, osolíme a okamžite podávame s prílohou: zemiaky na akýkoľvek spôsob.
Horiaci pomaranč utopený v tatranskom snehu
Suroviny:
-
fotogalériaMojsej recept2Zdroj: Bez servítky
- práškový cukor
- šťava z pomaranča
- rum
- maslo
- vanilková zmrzlina
Postup:
Pomaranč očistíme a prekrojíme na štvrtky. Cukor na panvici skaramelizujeme a postupne pridávame maslo, šťavu, pomarančový destilát alebo likér. Vytvoríme kúpeľ, do ktorého vhodíme pomaranče. Necháme ich poriadne nasiaknuť zmes a nakoniec na panvici zalejeme rumom a zapálime. Flambovaný pomaranč ešte horiaci podávame na tanier a utopíme ho vo vanilkovej zmrzline
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.