Raw food
Raw food predstavuje nevarené, tepelne nespracované a často aj organické potraviny. Myšlienka surovej stravy sa opiera o fakt, že tepelne neupravené potraviny obsahujú enzýmy, baktérie a ďalšie mikroorganizmy, ktoré pomáhajú pri trávení. Má vyššiu nutričnú hodnotu a je bohatá aj na antioxidanty.
Najjednoduchšie na prípravu raw food jedál je ovocie a zelenina, ale surové sa konzumujú aj ryby, orechy, morské plody, mliečne výrobky či mäso. Ak máte v obľube orechy, strukoviny alebo iné semená stačí ich nechať odmočiť alebo vyklíčiť. Ako pomocník pri príprave jedál sa používajú rôzne mixéry, sušičky alebo odšťavovače.
RAW recepty
- Rýchly RAW koláč
- Sušené RAW jablkové krekry
- Cviklové RAW špagety s kôprom
- Cestoviny s rýchlou "raw" paprikovou omáčkou
všetky raw recepty nájdete tu
Napísané: 04.07.2013
Zdroj text: Redakcia Dobruchut.sk
Podobné recepty
Pripravte si GRANADÍR alebo granadiersky pochod: Recept na najlepší piatkový obed - takto už nebude nikdy suchý
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.